DE-hallgatók a Roszatom Hackatomján

2021. április 19. - 11:51 A Műszaki Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar hallgatói 22 csapattal vesznek részt a globális atomenergetikai vállalat ötletversenyén. A Roszatom regionális központjának eseményén a legjelentősebb orosz műszaki egyetemek is közreműködnek.

Magyar műszaki karok hallgatói számára hirdetett atomenergetikai témájú feladatmegoldó versenyt a budapesti székhelyű Közép-Európai regionális központja. A kétnapos (április 29-30.) angol nyelvű online Hackatom Hungary-re összesen 24 csapat jelentkezett a Debreceni Egyetemről, a Dunaújvárosi Egyetemről, valamint a Pécsi Tudományegyetemről.

A rendezvényen öt orosz műszaki egyetem – a Moszkvai MEPhI, az MPEI, a Szentpétervári Nagy Péter Műszaki Egyetem, valamint a Tomszki és a Jekatyerinburgi Műszaki Egyetem – tanárai tartanak előadást, melyekben kitérnek a versenyfeladatok témaköreire, amelyek az atomerőművi energiafelhasználás előrejelzésének modellezése mellett, az anyagminőség-ellenőrzési mérési adatok elemzését érintik. Az előadások után hirdetik ki a két megoldandó műszaki feladatot. A csapatoknak 24 óra áll a rendelkezésére, hogy kidolgozzák a megoldásaikat, amelyek ismertetésére a következő napon öt-öt perces prezentációban lesz lehetőségük.

A nemzetközi zsűri nemcsak a feladatok helyes megoldását értékeli, hanem a tömör és ötletes prezentálást is, ami alapján dönt majd a nyertes csapatokról. Az első három helyezett értékes nyereményekben részesül. A verseny résztvevői a koronavírus-járvány és a korlátozó intézkedések feloldása után ellátogathatnak a Paksi Atomerőműbe.

Sajtóiroda