A motorsportba is belépett a DEAC

2021. március 02. - 12:27 Új szakosztállyal bővült a Debreceni Egyetem sportklubja. A napokban alakult meg a motorsportszakosztály, mely az idei versenyszezonban már DEAC Motorsport néven indul a különböző bajnokságokban és futamokon.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán évtizedek óta működnek technikai sportágak közé sorolható hallgatói közösségek, amelyek a DE színeiben különböző járművekkel kapcsolatos versenyeken vesznek részt. Ezeket a csapatokat fogja össze a jövőben a DEAC motorsportszakosztálya, amely a napokban alakult.

- A versenyeredményeket nemcsak a pályán elért helyezések és idők határozzák meg, hanem a felkészülésben, a járművek felkészítésében szerepet vállaló hallgatók innovációs teljesítménye és a műszaki probléma megoldása is. Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy a versenysport, a diáksport és a tanulmányi, néhol tudományos diákköri munka így alkot egy egészet. Célunk, hogy a DEAC Motorsport összefogja ezeknek a csapatoknak a munkáját, versenyeztessen, nagyban hozzájárulva ezáltal a szervezeti és gazdasági működés egységesítéséhez – mondta el Husi Géza szakosztályvezető.

A versenyszezon áprilisban kezdődik, a csapat immár DEAC Motorsport néven indul.

Bővebb információk a témáról a deac.hu-n olvashatók.

Sajtóiroda