Könyvajándék a DEENK-től

2020. december 10. - 10:46 Karácsony közeledtével könyvajándékkal kedveskednek az oktatóknak, hallgatóknak, dolgozóknak a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának (DEENK) munkatársai. Bárki választhat egy kötetet a Főépület könyvtárának karácsonyfája alól.

A Debreceni Egyetem könyvtárának munkatársai fontosnak tartják, hogy karácsonykor könyv is kerüljön a fa alá, ünnepi meglepetésükkel is az olvasás fontosságára szeretnék felhívni az egyetemi polgárok figyelmét. 50, elsősorban szórakoztató irodalmi jellegű könyv találhat gazdára, melyek eredetileg adományként kerültek a DEENK állományába. A Főépületben lévő könyvtár bejáratánál álló fenyő alatti könyvekből bárki választhat meglepetés jelleggel, hiszen a köteteket gondosan ünnepi csomagolásban helyezték a fa alá.

- A csomagolás előtt elzárt környezetben tartott, majd egyenként becsomagolt kötetekből bárki vehet – lelkiismerete szerint – lehetőleg egyet, hogy minél több egyetemi polgárnak jusson az ajándékból – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Petró Leonárd, a DEENK közönségkapcsolati főigazgató-helyettese.

A könyvtár egységei a koronavírus miatt kialakult helyzetre tekintettel ugyan nem fogadnak olvasókat, de az online szolgáltatásoknak köszönhetően az érdeklődők mégis hozzájuthatnak a kért kötetekhez. A katalógusból kiválasztott könyvcsomagokat naponta 13 és 15 óra között lehet átvenni a DEENK könyvtáraiban, így a Főépületben is, ahol a megrendelt kiadványokon túl ajándékot is lehet választani a könyvtári karácsonyfa alól.

Sajtóiroda - BZs