Ajándékot vitt az egyetemi Télapó!

2020. december 07. - 16:08 Bár idén elmaradt a hagyományos ünnepség, a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja által hirdetett online pályázat nyerteseit személyesen kereste fel az egyetem Mikulása.

Megszokott, sokak által várt rendszeres programja a Debreceni Egyetem dolgozóinak és családtagjainak a december 6-i, a Főépület Aulájában rendezett Mikulás ünnepség. Az idei volt az első, amikor a járványveszély miatt nem lehetett megtartani a bensőséges hangulatú rendezvényt.

Így ebben az évben – sok más programhoz hasonlóan - az online térbe költözött a Télapó. A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja (DEMEK) pályázatot hirdetett, amelyre rajzokat, ötletes megoldásokat vártak arról, ki hogyan várja a Mikulást.

- A vetélkedőt nagy érdeklődés kísérte, és sokan jelentkeztek ötletes pályaműveikkel, fotókkal, rajzokkal, videókkal, a Mikulás pedig segítőivel, a DEMEK munkatársaival közösen választotta ki a díjazottakat. A tíz legjobb alkotás beküldőihez pedig személyesen vitte el az ajándékot az egyetemi Télapó – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Berényi András központvezető.

Akihez pedig nem jutott el személyesen, azokat a pályázatra érkezett alkotásokból összeállított galériával köszönti a Mikulás.

Sajtóiroda – BZs