I. Mad Run: sokan futottak a dűlőkön

2020. szeptember 15. - 11:32 Több mint kétszáz versenyző vett részt szombaton a Debreceni Egyetem Mádi Borakadémiája által szervezett I. Mad Run futóversenyen. A futók a Borsay kastélytól indulva a Tokaji Hegyvidék legszebb szőlődűlőin át teljesítették a 4, 8 illetve 16 km-es versenytávot.

A Tokaji Hegyvidék zamatos furmintjáról ismert Mád falujából induló versenyzők remek időeredményeket értek el a lassan szüretre készülő vidéken. A változatos terepviszonyok között megrendezett verseny célja a futó sport népszerűsítése volt.

A legtöbben a 4 km-es távra regisztráltak. A versenyzők között volt Csige László, a Mádi Bor Akadémia igazgatója, Bíró Attila borász, a Magyar Vízilabda Szövetség Európa-bajnok nemzeti női válogatottjának szövetségi kapitánya, valamint Tóth László világbajnoki bronzérmes és Európa- bajnoki ezüstérmes vízilabdázó, a csapat másodedzője is.

Az I. Mad Run eredményei:

14 év alattiak:
4 km - Gombos Lívia  00:20:24
4 km - Ujfalussy Vincze  00:21:52

14 év felettiek:
4 km - Filó Edit  00:16:21
4 km - Boross Gábor  00:14:12
8 km  - Vass- Lengyel Kinga  00:41:17
8 km - Bényei Szilárd 00:31:33
16 km-en Harsányi Tamás abszolút elsőként 01:01:38 -as idővel ért célba.

Az I. Mad Run futóversenyt hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Debreceni Egyetem Mádi Borakadémiája. A rendezvény védnökei: Tatárka József, Mád Polgármestere; Jávor András rektori főtanácsadó, a DEAC elnöke; Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair-play Bizottság (CIFP) elnöke, a Nemzet Sportolója, világbajnok és olimpiai ezüstérmes tőrvívó; Magyar Zoltán, a Magyar Borászok Nemzeti Futball Válogatottjának és a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottjának szövetségi kapitánya; Bíró Attila borász, a Magyar Vízilabda Szövetség Európa-bajnok nemzeti női válogatottjának szövetségi kapitánya, valamint Ifj. Szepsy István borász voltak.

Sajtóiroda - ÉE