Felkészültek a szezonra

2020. szeptember 10. - 16:17 Sok a bizonytalanság, de bizakodva várják a bajnokságot a DEAC jégkorongcsapatánál - derült ki a szakosztály mai sajtótájékoztatóján.

Hétfőn megkezdi a 2020-2021-es idényt a DEAC jégkorongcsapata az Erste Ligában, az első ellenfél a Fehérvári Titánok lesz 20 órától a Debreceni Jégcsarnokban. Az idei szezon több szempontból is más lesz, mint a korábbiak. Igazolások tekintetében például figyelembe kellett venni a kialakult helyzetet, a felkészülésbe szintén belezavart vírus, hiszen több edzőmeccs elmaradt, mindemellett a szövetség szigorú korlátozásokat vezetett be.

Többek között erről is beszéltek a mai szezonnyitó sajtótájékoztató résztvevői: a DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, Fodor András szakosztályvezető, David Musial vezetőedző, Kecskeméti Áron asszisztensedző és Berta Ákos csapatkapitány.

– Minden tekintetben felkészültünk a szezonra – kezdte Lóczi Lászlóné Kovács Marianna. – Sok nehézséggel kellett szembenéznünk, hiszen a TAO-támogatások begyűjtése akadozik, a törvényi változások miatt a szerződéskötések elhúzódtak, nehezen gyűlik a szponzori pénz is, egyedül a Debreceni Egyetem tudta a szükséges anyagi támogatást biztosítani a működéshez. Ennek ellenére az egyesület megpróbál minden forrást megteremteni. Nagy várakozással tekintünk a bajnokság elé, nagyon jó szezonunk lehet, reméljük, az égiek áldásával végigmehet az idény.

Fodor András a bajnoki rendszerről elmondta, hogy december közepéig oda-vissza kört játszanak a csapatok. – Az szinte biztos, az a rendszer, hogy alapszakasz, középszakasz, rájátszás nem valósul meg úgy, mint a korábbi években. Az első kör után a szövetség eldönti, hogy alakul a folytatás, így ebből a szempontból még nagy a bizonytalanság– fogalmazott a szakosztályvezető.

David Musial vezetőedző nagyon örül, hogy elkezdődhet a szezon. – Kifejezett célunk volt a nyár folyamán, hogy minél ütőképesebb csapatot rakjunk össze. Próbálkoztunk olyan játékosokkal erősíteni, akik a válogatott közelében vannak, a jövő ígéretei, légiósok révén pedig minél tapasztaltabbakat akartunk a csapatba – mondta David Musial, majd a felkészülésről is beszélt. – Négy edzőmérkőzést sikerült lejátszanunk, amelyeken kifejezetten jó teljesítményt nyújtottunk. Összességében a legfontosabb, hogy hétfőn elkezdjük a szezont, és ha a szabályok miatt nem is lehet telt ház, de legalább szurkolók előtt játszhatunk – zárta David Musial.

A csapat a következő szezonban új mezben játszik, ennek a megtervezése Kecskeméti Áron nevéhez fűződik. Mint elmondta, az ötlet Beregszászi Dórától, a DEAC sportági referensétől indult. – A csarnok folyosóján minden évből ki van állítva egy mez, és ezt a tradíciót vinnénk tovább. Az egyesület megalapításakor a DEAC két alapszíne a fekete és a fehér volt, ehhez szerettünk volna visszatérni – mondta Kecskeméti Áron.

Berta Ákos csapatkapitány szerint a vírushelyzet szerencsére nem érintette annyira a játékosokat. – Nekünk edzeni és mérkőzéseket játszani kell, lehetőleg szurkolók előtt, hiszen ez nagyon sokat tud dobni a teljesítményünkön – hangsúlyozta Berta Ákos. – Úgy gondoljuk, kivételes szezonunk lehet idén, hiszen négy, közel hasonló sorunk van. Az edzésmunkán remek a hozzáállás, nem ismerünk elveszetett korongot, elveszett párharcot. Az új igazolások sok pluszt tudnak hozzá tenni a csapat teljesítményéhez. Nagyon várjuk a rajtot. Sajnos a meccsritmus nem az lesz, mint az elmúlt években, de a felkészülési mérkőzéseken mutatott játék alapján bizakodva várjuk a szezont.

NyD/DEAC