Tanévkezdés óvintézkedésekkel

2020. szeptember 07. - 18:50 Járványügyi biztonsági intézkedésekkel, jelenléti oktatással kezdte meg a 2020/21-es tanév első félévét szeptember 7-én a Debreceni Egyetem. Az évnyitó szenátusi ülést szeptember 8-án, kedden a hagyományoktól eltérően szabadban, a Főépület előtti területen tartja az intézmény.

A Debreceni Egyetem a járványhelyzetre való tekintettel a fenntartó ajánlásai alapján Intézkedési Tervet készített, így biztosítva a felsőoktatás, a köznevelés, a szakképzés, valamint a bölcsődei ellátás biztonságát az egyetem karain és intézményeiben.

Járványügyi helyzet idején is elsődleges feladat az oktatás folyamatos biztosítása, ennek érdekében olyan védőintézkedések léptek életbe, amelyek megakadályozhatják, csökkenthetik a fertőzés kockázatát.

A tanév jelenléti oktatással indul a Debreceni Egyetemen, ugyanakkor az intézmény Intézkedési Terve ajánlást tartalmaz arra az esetre is, ha a járvány előretörésével át kell állni a távolléti/digitális oktatásra.

A Debreceni Egyetem, mint fennállása csaknem 500 éve alatt mindent megtesz hallgatói és munkatársai biztonságának megóvásáért.

Az intézmény az idei tanévnyitóját is ennek megfelelően nagy körültekintéssel szervezi, rendhagyó helyszínen, szabad téren, a Főépület előtt (Debrecen, Egyetem tér 1.) szeptember 8-án, kedden 11 órai kezdettel. A tanévnyitó ünnepi szenátusi ülést élőben közvetíti youtube csatornáján, a https://youtu.be/jR4ERW1WQE8 linken az egyetem Multimédia és E-learning Technikai Központja.

A Debreceni Egyetem 14 karán 9000 elsőéves, összesen 30780 hallgató kezdte meg tanulmányait szeptemberben.

Sajtóiroda - BZs