Futóverseny a mádi dűlőkön

2020. augusztus 31. - 15:32 Mad Run címmel szervez futóversenyt a Debreceni Egyetem Mádi Borakadémiája szeptember 12-én, szombaton. A 4, 8 és 16 km-es versenytávok a Borsay kastélytól indulva járják be a Tokaji Hegyvidék legszebb tájait.

Hagyományteremtő céllal rendezi meg az I. Mad Run futóversenyt a Debreceni Egyetem Mádi Borakadémiája. A résztvevők megismerkedhetnek a Tokaji Hegyvidék kiemelkedően zamatos furmintjáról ismert Mád falujával, a környék borászataival és a meredek emelkedőkön, ezer éves kövek között futhatnak fel a dombokra.

A rendezvény célja a futás mint sport népszerűsítése, és megismertetni a résztvevőkkel a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait. Az I. Mad Run védnökei: Tatárka József, Mád Polgármestere; Jávor András rektori főtanácsadó, a DEAC elnöke; Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair-play Bizottság (CIFP) elnöke, a Nemzet Sportolója, világbajnok és olimpiai ezüstérmes tőrvívó; Magyar Zoltán, a Magyar Borászok Nemzeti Futball Válogatottjának és a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottjának szövetségi kapitánya; Bíró Attila borász, a Magyar Vízilabda Szövetség Európa-bajnok nemzeti női válogatottjának szövetségi kapitánya, valamint Ifj. Szepsy István borász.

Az I. Mad Run szeptember 12-én, szombaton 11 órától rajtol a Borsay kastélytól. Bővebb információ és nevezés a Mádi Borakadémia weboldalán.

Sajtóiroda - TPL