Többmilliós adomány a DAEFI-nek

2020. augusztus 24. - 15:48 Ötmillió 700 ezer forint gyűlt össze DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet javára az augusztus 22-én megrendezett Richter Egészségváros programon. Az adományból defibrillátort és gyermekfogászati széket vásárol az intézet.

Szűréseken, tanácsadásokon, illetve érdekes előadásokon vehettek részt az eseményre kilátogatók a Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós rendezvényén, a II. János Pál pápa téren. A DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet szakemberei a sokszínű előadásokon hasznos ismeretekkel látták el a résztvevőket, többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a memória működéséről, illetve a lelki egészség fontosságáról.

A programok látogatói ráadásul a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetért is tettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Sikerrel zárult az online pontgyűjtés is, idén először kilenc előadást a Richter Egészségváros hivatalos eseményében is követhettek azok az érdeklődők, akik személyesen nem tudtak kilátogatni a II. János Pál pápa térre. Az online aktivitás ugyanúgy értékes forintokat ért, mint a személyes részvétel.

A gyógyszergyár alapadománya 3.500.000 forintról indult. Az összeg a résztvevők aktivitásának köszönhetően a program végére 5.736.200 forintra nőtt.

A DAEFI az adományból defibrillátor és gyermekfogászati szék beszerzését tervezi.

Sajtóiroda - CzA