Filmes dokik a DEENK-ben

2020. július 28. - 15:55 Dr. House is képzeletbeli patrónusa lesz az Élettudományi Könyvtár újonnan kialakított tanulószobái egyikének – lezárult a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár online szavazása, amelyre csaknem ezer voks érkezett.

Az elmúlt hetekben hallgatók és oktatók bevonásával szervezett közösségi felületein „bajnokságot” a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK). A felhasználók és követők híres filmes, vagy televíziós orvos-karakterekre szavazhattak. A legtöbb voksot szerző doktorok hamarosan az Élettudományi Könyvtár új tanulószobáinak kreatív díszítésében köszönnek vissza.

Július 24-én zárult le a DEENK többfordulós internetes szavazása, amelyben arra kérték a könyvtár látogatóit és követőit, hogy válasszák ki a kedvenc orvos-karaktereiket. Csaknem ezer szavazat érkezett és mintegy 10.000 embert ért el a közösségi felületeken szervezett akció, amelynek eredményeként az új tanév kezdetére a sorozatokban nagy népszerűségnek örvendő Dr. House, Dr. Elliot Reid, Dr. Cristina Yang és Dr. Bones, valamint a Marvel filmek világából ismert Dr. Strange lesznek a tanulószobák képzeletbeli patrónusai.


- Hamarosan megkezdődik – a voksolás eredményeit figyelembe véve – a dizájn kialakítása, így a szeptemberi tanévkezdésre már a megújult, vidám helyiségek várják az Élettudományi Könyvtár látogatóit - mondta a hirek.unideb.hu portálnak Bácsó Bettina, a DEENK kommunikációs osztályának operatív vezetője.

Az újonnan kialakított öt termet a filmes figurák fotói, poszterei, és az egyes szereplőkre jellemző tárgyak díszítik majd. A munkálatok költségeit saját forrásból finanszírozza a DEENK.

Sajtóiroda - BZs