Online névadó a DEENK-ben

2020. július 21. - 10:54 A hallgatók és az oktatók bevonásával szervez közösségi felületein „bajnokságot” a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK). A leadott voksok alapján dől el, hogy az Élettudományi Könyvtár új tanulószobáinak stílusát melyik híres filmes, vagy tévés orvoskarakter határozza meg.

A jövőben akár Dr. House, Doctor Strange, vagy Carter doktor színesítheti az Egyetem téri Campuson található Élettudományi Könyvtár újonnan kialakított öt tanulóhelyiségét, amelyeket az oldottabb légkör reményében szeretnének egyedi megjelenéssel, dizájnnal ellátni a DEENK munkatársai. A hallgatók és az oktatók bevonásával úgynevezett „karakter bajnokságot” hirdettek a könyvtár Facebook- és Instagram-oldalán, hogy így találják meg a tanulószobák képzeletbeli patrónusát.


- A célunk az, hogy a vizsgák után, a nyári időszakban is bevonhassuk olvasóinkat a könyvtár életébe - mondta a hirek.unideb.hu-nak Petró Leonárd. A DEENK közönségkapcsolati főigazgató-helyettese kiemelte: szeretnék a megújult környezetet úgy alakítani, hogy a felhasználók a lehető legotthonosabban érezzék magukat a könyvtárban.

A szavazás július 24-én zárul, ekkor derül ki, hogy az öt tanulószoba melyik híres „doktor" stílusjegyeit veszi fel. A dizájnt még a nyáron kialakítják, hogy a szeptemberi tanévkezdésre már a megújult, vidám helyiségek várják a könyvtár látogatóit.

Sajtóiroda