Átadták a jégcsarnok új épületszárnyát

2020. július 08. - 16:24 A Debreceni Jégcsarnok 420 m2 alapterülettel gazdagodott, ami két, egyenként 24 négyzetméter területű öltözőt, egy multifunkciós oktatótermet, edzői öltözőt, doppingvizsgálati- és egészségügyi szobát, valamint három irodát foglal magába.

Július 7-én ünnepélyes keretek között adták át a DEAC és a DHK jégkorongozóinak új otthonát a Debreceni Jégcsarnok épületében. A jelentős médiaérdeklődést kiváltó eseményen jelen volt Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja és Fodor András, a DEAC szakosztályvezetője és egyben a DHK elnöke.

Fodor András bevezetőjében elmondta, a beruházás sikeres befejezése széles körű együttműködés eredménye, amelyben Kósa Lajos és Bács Zoltán kiemelkedő szerepet játszott. Kitért arra, hogy az új létesítmény fő elemeit a két korszerű öltöző, a modern multifunkciós oktatóterem és az egyesületi rendezvények lebonyolítására alkalmas, tágas közösségi tér jelentik, amelyek fontos szakmai szükségleteket elégítenek ki.

Bács Zoltántól megtudhattuk, hogy a Debreceni Egyetem részéről igyekeztek minden segítséget megadni a feladatok megoldásához, ebben a munkában a KEVIÉP jó partner volt, de nem szabad megfeledkezni az OTP Bank és a Campus Kft. támogatásáról sem.

Kósa Lajos a jeges sportágak összefogásának fontosságát hangsúlyozta. Értékelése szerint a hoki sokat fejlődött, de még nagyon sok munkára lesz szükség ahhoz, hogy elérjük azt a szintet, ahol lenni szeretnénk. A következő nagy lépésnek egy 2500-3000 fő befogadóképességű csarnok létrehozását tekinti, véleménye szerint a szurkolók azt is meg tudják majd tölteni. Végül köszönetet mondott a Debreceni Egyetemnek a felnőttcsapat működtetésének felvállalásáért, majd további sok sikert kívánt valamennyi sportolónak.

A szalag elvágása után Fodor András megmutatta az új létesítményt. Az építés 2019 októberében kezdődött és a közelmúltban fejeződött be. Ennek nyomán 420 m2 alapterülettel gazdagodott az egyesület, ami konkrétan két, egyenként 24 m2 területű öltözőt, egy multifunkciós oktatótermet, edzői öltözőt, doppingvizsgálati-és egészségügyi szobát, valamint 3 irodát foglal magába. A komplexumban mosoda és raktár, illetve gépház és külön vizesblokk is helyet kapott. Az új szárnyban lesz a felnőtt és a junior csapat öltözője, rajtuk kívül az edzői kar is új helyre költözik. Külön említést érdemel, hogy a helyiségek berendezése és technikai felszereltsége is kielégíti a modern kor igényeit.