Mediterrán kínálat a Nyári Egyetemen

2020. június 18. - 10:54 Idén nyáron a magyar mellett spanyol, portugál, olasz és török nyelvtanfolyamokat is kínál a Debreceni Nyári Egyetemen. Az online formának köszönhetően a képzésekbe lakóhelytől függetlenül bárki bekapcsolódhat.

A Debreceni Nyári Egyetem már csaknem tíz éve teremti meg annak a lehetőségét, hogy máshol nem, vagy ritkán elérhető idegen nyelveket is tanulhassanak az érdeklődők. A kínálat – az igényeknek megfelelően – állandóan megújul, hiszen korábban a svéd és a norvég, a török és a román is vonzott lelkes nyelvtanulókat, míg az utóbbi években a koreai nyelv viszi az egzotikus nyelvek között a pálmát.

Ezeket a nyelveket általában ősszel és tavasszal lehet tanulni, igazodva az iskolai, vagy egyetemi tanévhez. A járványhelyzet azonban arra ösztönözte a szervezőket, hogy az intézmény Idegen Nyelvi Tagozatának keretei között újragondolják a ritka nyelvek tanításának módját. Így ezen a nyáron a magyar mellett spanyol, portugál, olasz és török nyelvet is lehet tanulni a Debreceni Nyári Egyetemen. A 20 órás kurzusok öt hétig tartanak, heti négy órát vesznek igénybe, és mind a négy nyelvből indulnak kezdő csoportok július elején.

Az online formának köszönhetően a képzésekbe lakóhelytől függetlenül bárki bekapcsolódhat, aki ezek iránt a nyelvek iránt érdeklődik – tájékoztatta a hirek.unideb.hu portált a Nyári Egyetem.

A jelentkezéseket június 29-ig várják a szervezők a debrecen@nyariegyetem.hu e-mail címen.
Bővebb információ: http://nyariegyetem.hu/kurzusaink.php

Sajtóiroda