Történelmi szezon előtt a DEAC

2020. június 17. - 10:18 A Debreceni Egyetem futballcsapata először szerepelhet az egycsoportos másodosztályban. Az együttes Balogh Pál irányításával kezdi meg az új idényt.

A DEAC labdarúgó-szakosztálya kedden sajtótájékoztatót tartott, amelyen a csapat életében történt változásokról tájékoztatták a média képviselőit. A DEAC elnöke, Jávor András elmondta, az NB II új kihívás lesz, ehhez a feladathoz fel kell nőni. Hozzátette, a csapat célja a bennmaradás kivívása, bár abban bízik, hogy nem a kiesés elkerülésért küzd majd.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna a DEAC Futball Nonprofit Kft. megalakulásáról mesélt. Kiderült, hogy az NB II-ben már jóval szigorúbb pénzügyi és versenyeztetési előírásoknak kell megfelelni, mint az alacsonyabb osztályokban. Az MLSZ pénzügyi monitoring rendszeréhez (PMR) igazodva a DEAC Egyesület (20%) és a Debreceni Egyetem meghatározó többségi tulajdonában álló DEAC Sport Nonprofit Közhasznú Kft (80%) létrehozta a DEAC Futball Nonprofit Kft.-t, amelynek célja, hogy a DEAC család tagjaként működtesse az NB II-es labdarúgócsapatot, és szervezze annak mérkőzéseit.

Ezt követően Pöszmet Tibor, a DEAC Nonprofit Kft. sportigazgatója bemutatta a csapat új edzőjét, Balogh Pál.

“A hagyományok megőrzését fontos feladatnak tekintjük. Az edzőkeresés során több szempontot is szem előtt tartottunk. Olyan trénerrel szerettünk volna megállapodni, aki jól ismeri a másodosztályt, emellett egyetemi végzettséggel is rendelkezik. A szakmai stáb kialakítása jelenleg is zajlik, az már biztossá vált, hogy Tóth Ferenc marad a kapusedző, a pályaedző pedig Antal Gábor lesz” – fogalmazott Pöszmet Tibor.

Balogh Pál számára nem lesz ismeretlen a cívisváros, ez is kiderült a bemutatkozása során.

“A feleségemet Debrecenben ismertem meg. Labdarúgóként is szerettem volna itt pályára lépni, ez mégsem jött össze. Közel hét éve dolgozom az NB II-ben. Antal Gáborral jól ismerjük egymást, hiszen hosszú ideje dolgozunk együtt. Első körben szeretnénk stabilizálni helyünket a másodosztályban. Úgy vélem, kis lépésekben lehet előrehaladni. A szenvedélyt, az alázatosságot, a kohéziót és az állandóságot elengedhetetlennek tartom. Bízom benne, hogy sikeres lesz az együttműködés” – mutatott rá a tréner, aki hozzátette, hosszú távra tervez a DEAC-nál, ezért 2+2 évre írt alá.

Bács Zoltán kancellártól megtudhattuk, hogy hamarosan a Dóczy József utcai pálya is alkalmas lesz bajnoki mérkőzések megrendezésére. Az átalakításhoz szükséges tervek már elkészültek, a munkálatok hamarosan megkezdődnek.

A sajtótájékoztatón Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója arra világított rá, hogy megfelelő sporttudomány nélkül nem lehet eredményeket elérni.

“A sportban nincsenek csodák. Munka nélkül a sikerek sem jönnek” – jelentette ki Balogh László.