Debreceni professzor megbízása

2020. június 16. - 15:58 A Magyar Telekom Nyrt. a vállalat Felügyelőbizottsága és Audit Bizottsága elnökévé nevezte ki 2020. június 10-ei hatállyal Borbély Attilát, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági és -menedzsment Intézet egyetemi tanárát.

Borbély Attila egyetemi tanár, biztosítási szakember, sportvezető és korábbi olimpiai kerettag sportoló. Mérnöki diplomáját a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán, biztosítási szakközgazdászi diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte, melyeket a Phoenix University-n gazdasági diplomával egészített ki. A londoni Brunel Egyetemen sikeresen zárta Master Of Business Administration tanulmányait. Cselgáncs edzői végzettséget a budapesti Testnevelési Főiskolán szerzett.

Szakmai pályafutását során értékesítési, marketing és biztosítási területeken kezdte. 2006 és 2008 között a Szolnoki Főiskola docensi és stratégiai főigazgatói posztját töltötte be, majd a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola professzora és rektora lett. A Magyar Tudományos Akadémia Köztestület tagja 2005 óta. A Magyar Olimpiai Bizottságnak 1989 és 2011 között tagja, (azóta tiszteletbeli tagja) illetve Felügyelő Bizottságának alelnöke 2005 és 2011 között. A Magyar Torna Szövetség alelnöki tisztével járó feladatokat 2005 óta végzi. A Magyar Rektori Konferencia Nemzetközi Bizottságának elnöke, illetve társelnöke volt 2010 és 2016 között.

A Debreceni Egyetemen Borbély Attila vezetésével jött létre a Gazdaságtudományi Karon 2009-ben, a Sportgazdasági és -menedzsment Tanszék, melynek 2016-ig tanszékvezetője is volt, és azóta is meghatározó oktatója-kutatója az időközben intézetté alakult egységnek. Elsősorban sportökonómiáról és küzdősportokról tanít, főbb kutatási területei a sportgazdaság, a biztosítás és a küzdősportok.

Sajtóiroda - OCs