Együttműködés a kézis akadémiával

2020. május 30. - 07:37 Csütörtök délután a Hódos Imre Sportcsarnokban rendezték a DVSC Kézilabda Akadémia első kiválasztóját. Az esemény előtt szándéknyilatkozatot írtak alá az egyetem és az akadémia.

Nagy volt az érdeklődés a DVSC Kézilabda Akadémia első kiválasztóján, sokan érkeztek Hajdú-Bihar megyén kívülről is, például Miskolcról, Szegedről, Mátészalkáról és Kisvárdáról jöttek fiatalok, hogy megmutassák tudásukat.

Az esemény előtt az akadémia és a Debreceni Egyetem között együttműködési megállapodás köttetett.

- A középiskola után a Debreceni Egyetem várja a sportolókat, most is többen járnak hozzánk, köztük Tóvizi Petra, a DVSC SCHAEFFLER válogatott játékosa – emlékeztetett Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

Szabó Péter, a FAG Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, komplett életpálya-modellt szeretnének nyújtani az akadémista fiataloknak, akik választhatnak a lehetőségek közül. Fontos, hogy a sportpályafutás utáni életre is tudnak opciót kínálni a játékosoknak.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője történelmi pillanatnak nevezte a kiválasztót, mivel az akadémia történetében ez volt az első ilyen esemény.

- Szép számú jelentkező jött el a Hódosba, remélem, hogy közülük minél többen megfelelnek a kritériumoknak és csatlakoznak hozzánk. Fontos számunkra, hogy az ország több helyéről is érkeztek fiatal tehetségek. Minden évben szeretnénk hasonló kiválasztót szervezni, ezzel biztosítva a folyamatosságot – zárta szavait Ábrók Zsolt.

Sajtóiroda - NyD