Véradás: számítanak az egyetemistákra

2020. május 22. - 14:10 Véradásra buzdítja a Debreceni Egyetem hallgatóit az Országos Vérellátó Szolgálat. A várhatóan megnövekvő vérigény kielégítése, és a hazai egészségügy működésének segítése érdekében számítanak a debreceni egyetemisták önkéntességére is.

A járványhelyzet miatt elmaradt műtétek megkezdése, valamint az egészségügy újraindítása miatt fokozott vérfelhasználásra készül az Országos Vérellátó Szolgálat. A Debreceni Egyetem eddig is számos véradóeseménynek adott helyszínt, ezek az alkalmak azonban a pandémiás helyzet következtében elmaradtak.

Az Országos Vérellátó Szolgálat emiatt kiemelten fontosnak tartja az egyetemi hallgatók minél nagyobb létszámban történő önkéntes részvételét a véradásban, így biztonságosabbá válhat az egészségügyi intézmények vérellátása is.

A szervezet reményei szerint a hallgatók mozgósításával a további időszakban is zökkenőmentesen lehet majd megbirkózni a jelenlegi helyzet kihívásaival. Arra kérnek minden segítő szándékú egyetemistát, hogy adjon vért. A helyszínekről és időpontokról az Országos Vérellátó Szolgálat weboldalán lehet tájékozódni.

Sajtóiroda