Részlegesen kinyitott a DEENK

2020. május 14. - 12:46 Május 11-től korlátozott formában újraindította a kölcsönzést az egyetemi polgárok számára a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK). A könyvigénylés online történik, az előkészített könyvcsomagok a könyvtárak bejáratánál kialakított pontokon vehetők át.

Habár a DEENK egységei továbbra is zárva tartanak a látogatók előtt, több, helyben is igénybe vehető szolgáltatás is újraindult az elmúlt napokban.

- A helyszíni kölcsönzési szolgáltatás visszatérése nagy előrelépés, ezzel hatékonyabban juthatnak majd a kívánt jegyzetekhez a hallgatók – mondta el a hírek.unideb.hu portálnak Petró Leonárd. A DEENK közönségkapcsolati főigazgató-helyettese hozzátette: a Debreceni Egyetem Főépületében található könyvtárban a DUPress webáruházban vásárolt könyvek is átvehetők majd, így az eddigi postai küldés mellett személyesen is beszerezhetőek a megrendelt kiadványok. Az online leadott könyvigényeket a DEENK munkatársai előre összekészítik, és elvégzik a kölcsönzéssel kapcsolatos adminisztrációt is.

Debrecenben a Kassai úti Campus, az Élettudományi, a Böszörményi úti campus, a Bölcsészettudományi és Természettudományi, a Pedagógia Könyvtárában, valamint a Szolnoki Campus Könyvtárában indult meg a szolgáltatás.

A 11 óráig leadott raktári kéréseket 13 és 15 óra között lehet átvenni. A 11 óra után leadott igények másnap reggel 9-től vehetőek át. A kölcsönzés menetéről bővebb információ a DEENK honlapján olvasható https://lib.unideb.hu/hu/szolgaltatasvaltozasok.

A könyvtár munkatársai azt kérik, hogy a könyv átvételekor a kölcsönzők hozzák magukkal olvasójegyüket, minden esetben viseljenek szájmaszkot és tartsák be a biztonsági előírásokat.

Sajtóiroda - BZs