Elkülönítés az ellátásban - változás szombattól!

2020. március 27. - 17:46 Megváltozik a sürgősségi ellátás rendje a Debreceni Egyetem betegellátó helyein március 28-tól. Az új rend célja a fertőzés terjedésének megelőzése a betegek előszűrésével és elkülönítésével.

A felső légúti tüneteket mutató betegeket szombat reggeltől kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban fogadják. Minden más sürgős esetet a klinikán látnak el. A beérkező betegek mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton esnek át. 

Bár Debrecenben a mai napig nincsenek tömeges megbetegedések, a felső légúti panaszokkal - köhögéssel, lázzal, náthával - rendelkezőket a járványügyi helyzetben kizárólag a Kenézy kórház látja el. A Klinikai Központ Sürgősségi Klinikájára ilyen panaszokkal érkezőket is a Kenézybe irányítják át.

Fontos, hogy szombat reggel 8 órától a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház sürgősségi osztályára csak azok a betegek menjenek, akiknek lázzal, köhögéssel párosuló légúti panaszaik vannak.

Minden más, nem légúti, de sürgősségi ellátást igénylő problémával a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáját kell felkeresni. Mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton, úgynevezett előszűrésen esnek át a betegek, és amennyiben szükséges átirányítják őket a megfelelő intézménybe.

A klinika és a kórház vezetése azt kéri a betegektől, hogy tüneteikről - a saját védelmük érdekében - minden esetben a háziorvossal egyeztessenek előzetesen. A járvány leküzdése közös érdekünk, kérjük betegeink megértését - írja a betegeknek szóló felhívás.

Bővebb információ: https://hirek.unideb.hu/hu/valtozik-surgossegi-ellatas-rendje-debreceni-egyetem-betegellato-helyein