Szolgáltatásváltozások a könyvtárban

2020. március 18. - 10:42 A kormány rendeletének értelmében március 17-től bezártak a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) egységei. Az olvasótermek nem látogathatók, a kölcsönzési szolgáltatást határozatlan időre felfüggesztették.

A kialakult helyzet nyomán a könyvtár számos elektronikus dokumentumhoz és információforráshoz biztosít hozzáférést otthonról is azoknak, akik rendelkeznek olvasójeggyel.

- A jelen körülmények között a hagyományos dokumentumokról az elektronikus, illetve digitalizált tartalmakra helyezzük át a hangsúlyt – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Karácsony Gyöngyi. A DEENK főigazgatója hangsúlyozta: elsődleges feladatuk, hogy az általuk kezelt információforrásokkal támogassák a digitális távoktatás kialakítását a felsőoktatásban.

- Folyamatosan egyeztetünk, kommunikálunk a karokkal, intézetekkel, oktatókkal, biztatjuk őket, hogy keressenek minket a kéréseikkel, kérdéseikkel – tette hozzá Karácsony Gyöngyi.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Debreceni Egyetemi Kiadó (https://dupress.unideb.hu/) által kiadott egyetemi jegyzetek és tankönyvek szabadon elérhetővé válnak.

A már kikölcsönzött dokumentumok esetében akár több alkalommal is lehetséges a hosszabbítás a könyvtár honlapján, ha pedig ez már eléri az 5. alkalmat, vagy egyéb más okból valaki nem tudja meghosszabbítani kölcsönzéseit, az info@lib.unideb.hu e-mail címre írva kérhet segítséget. A könyveket nem kell postai úton visszaküldeni.

A rendkívüli időszak alatt a DEENK nem számít fel késedelmi díjat, de a korábban keletkezett tartozások továbbra is érvényben maradnak.

A könyvtári szolgáltatásokkal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a DEENK honlapján, a https://lib.unideb.hu/hu/szolgaltatasvaltozasok oldalon.

Sajtóiroda - BZs