Megmérettetés – angol nyelven

2020. március 09. - 09:44 A Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központja és a Helen Doron Nyelviskola első alkalommal szervezett angol nyelvi versenyt általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulói számára. A megmérettetés döntőjét március 6-án tartották a DExam-ban.

A verseny első „házi” fordulójára 12 debreceni általános iskola 153 tanulója nevezett be, közülük 50 diák jutott tovább.

A második fordulóban a résztvevők olvasáskészség feladatokat oldottak meg és egy levelet is kellett írniuk. A 11 legjobb eredményt elérő diák jutott a döntőbe, ahol egy teljes, beszédértés és beszédkészség feladatokat magában foglaló alapfokú (B1) DExam szóbeli vizsgát tettek.

A legjobban teljesítő diákok:

I.             Mazurka Dóra - Debreceni Hunyadi János Általános Iskola (felkészítő tanár: Császi Anikó)

II.            Nováki Péter - Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási hely (felkészítő tanár: Szotákné Hoppál Ibolya)

III.          Csécsei Klára     Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási hely (felkészítő tanár: Tománé Kiss Ilona)

A versenyen valamennyi döntőse kiválóan teljesített, a 11. helyezett is 80 százalék feletti eredményt ért el.

- A tervek szerint a jövőben évente megrendezendő versennyel azt szeretnénk elérni, hogy minél több olyan általános iskolás legyen, aki egy objektív, kommunikatív központú megmérettetéssel zárja le nyelvtanulásának első szakaszát, ezzel sikerélményt és vizsgarutint szerezve, kedvet kapva a további nyelvtanuláshoz – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Pete László, a Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központjának igazgatója.

Sajtóiroda - BZs