Folytatódik a Science Café

2020. március 02. - 13:50 Intim, elsősorban hölgyeket érintő témával foglalkozik következő, szerdai rendezvényén a Debreceni Egyetem tudományos sorozata, a Science Café, amelyben „Legyél a saját nőgyógyászod!” címmel Márkus Bernadett, a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet tudományos segédmunkatársa tart előadást.

- Előadásom célja, hogy megismerjék az emberek azokat a természetes ovulációs módszereket (Billings-, Creighton- és FEMM), amelyek segítségével a hölgyek – serdülő kortól egészen változó korig - nyomon követhetik női ciklusuk eseményeit, amelyek alkalmazásával nemcsak egészségesebb életet élhetnek, hanem társas kapcsolataikat is teljesebbé, örömtelibbé tehetik – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Márkus Bernadett.

A módszer a méhnyak által termelt életelixírre, a méhnyaknyákra épít. Miután megtanulja a nő felismerni és megkülönbözteti a nyák típusait, teljes biztonsággal meg tudja állapítani, hogy termékeny fázisban van-e, avagy sem, illetve nyomon tudja követni, a négy legfontosabb női hormon – a follikulus stimuláló hormon (FSH), a luteinizáló hormon (LH), az ösztrogén és a progeszteron – működését.


- Ezen információk birtokában a párok tudatosan tervezhetik a gyermekáldást, vagy természetes módon védekezhetnek is ellene. Ugyanolyan hatékony, mint a fogamzásgátló szerek, azonban óriási előnye ezekkel szemben, hogy nincsenek mellékhatásai. Emellett a módszer másik előnye, hogy a nő egészségügyi állapotáról is képet ad, hiszen segítséget nyújt a hormonális problémák korai felismerésében, valamint a meddőség kezelésében – hangsúlyozta a szakember.

Időpont: 2020. március 4. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program" támogatásával valósul meg.

Sajtóiroda – BZs