Egyetemista sportolókat díjaztak

2020. február 26. - 16:16 A Debreceni Egyetem két hallgatója is elismerést kapott a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola hagyományos díjátadó gáláján. Kozák Luca és Lendvai András kiemelkedő sportteljesítményét díjazta a DSC-SI.
Gálával ünnepelte a tavalyi év legjobb sportolóit a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola. Az utánpótlás-nevelésben és a világversenyeken elért sikerek szempontjából is kiemelkedő tevékenységet végző sportszervezet február 25-én tartotta díjátadó gáláját. Az eseményen a DSC-SI két olyan sportoló teljesítményét is elismerte, akik a Debreceni Egyetemen tanulnak.

Kozák Luca gátfutó a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán kémia alapszakon végzi a tanulmányait, jelenleg a szakdolgozatát írja. A számos sikert elért sportolót az atlétika szakosztály legjobbjának és az év sportolójának választották.

A másik egyetemista díjazott Lendvai András hosszútávú akadályfutó a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának hallgatója. A tehetséges futó különdíjat kapott, mivel azok közé az utánpótlás korú sportolók közé tartozik, akik nemzetközi versenyekre kvalifikálták magukat tavaly.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola 2019-ben is rendkívül sikeres szezont zárt, több mint százötven érmet nyertek a debreceni sportolók a hazai és a nemzetközi versenyeken.