Rosszul sikerült rajt a rájátszásban

2020. február 24. - 07:43 A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata vereséggel kezdte a Csíkszereda elleni párharcot az Erste Liga negyeddöntőjében. Férfi röplabdázóink helytálltak az éllovas Pénzügyőr ellen, míg a lányok nyertek a VRKC otthonában. Floorballosaink és kézilabdázóink magabiztos győzelmet arattak.

Jégkorong – hétfőn máris lehet javítani
Nem sikerült jól a Csíkszereda elleni párharc első mérkőzése az Erste Liga negyeddöntőjében, ugyanis a hajdúságiak a vasárnap este Debrecenben megrendezett első találkozón 3-0-s vereséget szenvedtek. A négy győzelemig tartó küzdelemben tehát a csíkiak vezetnek, de hétfőn 18 órakor jön a második felvonás – szintén a Derék utcai jégcsarnokban -, amelyen lehet javítani. Ezt a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti majd.

- Örök igazság, hogy ha nem szerzel gólt, akkor nem tudsz mérkőzést nyerni – fogalmazott David Musial, a DEAC vezetőedzője. - Úgy érzem, hogy mindent megtettünk, próbálkoztunk, de semmi nem sikerült a mai napon. Ne felejtsük el, hogy hétfőn újabb meccs jön, ha nyerünk, már ki is egyenlítettük a párharcot. Tiszta fejjel kell nekimenni az újabb ütközetnek, és arra koncentrálni, hogy minél jobban záruljon a találkozó – fogalmazott a cseh-német mester.

Röplabda – szettet nyertek a listavezető ellen
A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a makulátlan mérleggel rendelkező, az Extraligát toronymagasan vezető Pénzügyőrt fogadták péntek este. Ugyan a harmadik játszmában szépítettünk, de a vendégek 3:1-re diadalmaskodtak.

- A bajnoki cím egyik esélyese érkezett hozzánk, talán ezzel is magyarázható, hogy az első szettben túlságosan tiszteltük a Pénzügyőrt. A harmadik játszmában felzárkóztunk, ám ezt követően kicsit elfáradtunk. Sajnos Bagics Balázs sérülés miatt nem játszhatott, vele minden bizonnyal a negyedik játékrészben szorosabb eredményt tudtunk volna elérni. Ezen a meccsen is értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

A Debreceni Egyetem női röplabdázói Kazincbarcikán, a sereghajtó VRCK otthonában vizitáltak péntek este az NB II Keleti csoport soron következő fordulójában. A meccs esélyesének a DEAC számított, és együttesünk igazolta a várakozásokat, hiszen 3:0-ra diadalmaskodott.

Floorball – kiütéses győzelem a keleti rangadón
A listavezető DEAC floorballcsapata a Kazincbarcikai Ördögöket látta vendégül a Salming OB I 14. fordulójában. Az első harmadban még 1-1-re állt a mérkőzés, ám a folytatásban magasabb fokozatra kapcsoltak a debreceniek, és végül 17-5-re megnyerték a találkozót.

Kézilabda – a Szolnok sem tudta megszorítani a DEAC-ot
Tovább robog a feljutás felé a Debreceni Egyetem férfi kézilabdacsapata, amely ezúttal a tabella második helyén álló Szolnok otthonában aratott kiütéses, 34-18-as győzelmet az NB II-es bajnokság Észak-Kelet csoportjában.

– Az első tíz percben még 5-2, a második tíz percben 9-5 volt a javunkra, majd onnantól kezdve indultunk be igazán – elevenítette fel a történteket a csapat vezetőedzője, Bíró Imre. – Az első félidő második részében az ellenfél nem látta a kaput. Nagyon jól működött a védekezésünk, ami kiváló kapusteljesítménnyel párosult. Rengeteg indításgólt lőttünk, a 19-7-es félidei vezetésünk önmagáért beszél. A második játékrészben a tempó ugyan lassabb lett, de a mérkőzés nem lett szorosabb, a minimum tíz mindig megvolt köztünk. Ezúttal is mindenki lehetőséget kapott – zárta az értékelést Bíró Imre.

További részletek: https://deac.hu/

NyD