Az innovátor Malkovich a Debreceni Egyetemen

2020. február 24. - 10:19 A sikeres brendépítés titkairól beszél John Malkovich a Debreceni Egyetemen. A többszörös Oscar-jelölt színész a GE Healthcare által támogatott Health Venture Lab meghívására vesz részt a “Boston Minds” eseményen, melyen a GE és MIT innovációs szakemberei is előadást tartanak.

Boston Minds címmel tart közös innovációs rendezvényt a Nagyerdei Stadionban a Debreceni Egyetem, a GE Healthcare és az általuk támogatott Health Venture Lab egészségipari innovációs akcelerátor. A március 9-ei rendezvényen a világhírű színész, John Malkovich mellett a GE globális kormányzati kapcsolatokért felelős elnőke, William ’Mo’ Cowan és a világ vezető műszaki egyetemének, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) professzora, Martha Gray is részt vesz.

A rendezvény során a Health Venture Lab programban résztvevő nemzetközi startup-csapatoknak tartanak innovációs workshopot. A délelőtt folyamán Martha Gray professzor a kutatások fontosságáról, az üzleti cél meghatározásáról és a hatékony üzleti terv kidolgozásáról fog beszélni, míg William ’Mo’ Cowan elnök a megfelelő csapat létrehozásának és az átlátható vállalati kultúra kialakításának körülményeit ismerteti. A résztvevő csapatokat végül John Malkovich készíti fel a nyilvános szerepelésre, aki az imázsépítés és értékesítés rejtelmeiről tart előadást.

- A GE, valamint a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézete nemzetközi kapcsolatépítési tevékenységének is köszönhető, hogy a Debreceni Egyetem tagja lett az EIT Health egészségügyi innovációs hálózatnak, s ezen keresztül kapcsolatba került többek között a világ egyik vezető műszaki egyetemével, az MIT – Massachusetts Institute of Technology-val – ismertette Bács Zoltán. A kancellár hozzátette: az innovációs nap fontos állomása lesz a GE Healthcare, az MIT, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Debreceni Egyetem közös munkájának, és közelebb viszi a feleket az MIT Catalyst módszertanának európai meghonosításáról szóló hétéves program aláírásához.

A rendezvény délután egy panelbeszélgetéssel folytatódik, ahol a deep tech, azaz a tudomány és technológia együttműködésének szinergiáit hasznosító vállalkozások előmozdításának európai támogatása lesz a téma. A beszélgetésben a Health Venture Lab programjának korábbi startup-csapatai is részt vesznek.

Este a Debreceni Egyetemen tartanak jótékonysági vacsorát, melynek célja a „Health Innovation Technology Award” díj megalapítása, kezdő pénzügyi alapjának megteremtése. Az elismerést évente egyszer ítélik majd oda, elsősorban a Catalyst programban dolgozó innovátorok előző éves munkája alapján.

A Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetének (MÜZLI) szervezésében  Martha Gray, az MIT professzora tart előadást a piaci igényeken alapuló egészségügyi kutatások témakörében március 10-én.

Ugyanaznap tart tudásmegosztó workshopot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a Debreceni Egyetem Innovációs Ökoszisztéma Központja az NKFIH Egyetemi innovációs ökoszisztéma pályázatán győztes felsőoktatási intézmények szakemberei számára. A rendezvényen a technológiatranszfer irodák alapításával kapcsolatos kihívásokról és tapasztalatokról lesz szó.

John Malkovich a színpadon is

A világhírű színművésszel nem csak az innovációs rendezvények résztvevői találkozhatnak. A rendezőként, producerként és divattervezőként is ismert John Malkovich március 10-én a Kölcsey Központban, a „Zenekritikus” című műsorával lép színpadra a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében.

Sajtóiroda - TPL