Ismét itt az egyetem lapja

2020. február 21. - 11:07 A DEAC közönségkedvencével, Stefan Moody-val a címlapon megjelent az új Egyetemi Élet. A lap a sport mellett kiemelten foglalkozik a gazdasági évindítóval és a koronavírus elleni intézményi felkészüléssel.

A Debreceni Egyetem meghatározó partnerei, kormányzati és gazdasági szereplők körében ismertette a tavalyi eredményeket és a 2020-as terveket Bács Zoltán kancellár. Az évindítón előadást tartott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter - számol be a januári gazdasági partnertalálkozóról az Egyetemi Élet legújabb száma.

Az újság arról is ír, hogy az egyetem a korábbi jelentős járványokhoz hasonlóan, a koronavírus esetén is a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, folyamatosan tartják a kapcsolatot az érintett országokból érkező hallgatókkal. A betegellátó intézményekben is megtették a szükséges óvintézkedéseket.

A második olyan tankönyvet jelentette meg az egyetem, amely az innovatív librAR technológia alkalmazásával multimédiás eszközzé alakítható. Az orvostanhallgatók a legújabb kiadványból mindent megtudhatnak a szív és a verőerek betegségeinek korszerű ellátásáról – olvasható a legújabb lapban.

Az Egyetemi Élet februári száma emellett az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár legújabb, „könyvek receptre” programjáról, a Könyvpatikáról, a nyírbátori képzési központ átadásáról, illetve a Természettudományi és Technológiai Kar Duális Képzési Információs Napjáról is közöl összefoglalót.

John Malkovich Debrecenbe érkezik A zenekritikussal március 10-én. Az előadást Magyarországon kizárólag a Kölcsey Központban láthatja a közönség - írja az egyetemi lap. 2018-tól a Debreceni Római Katolikus Egyetemi lelkészség vezetőjeként kapcsolódik a hallgatók életébe Törő András. Az atya egyetemi lelkészként végzett tevékenységéről, küldetéséről beszélt az újságnak.

A sportoldalon Stefan Moody, a DEAC kosárlabdacsapatának közönségkedvence mutatkozik be. A cikkből kiderül, hogy az irányító évekig az Egyesült Államokban kosarazott, 2016-ban a legígéretesebb tehetségeket összegyűjtő NBA draftba is beválogatták. A sportbarátok a DEAC jégkorong-, illetve futsalcsapatának szerepléséről és a labdarúgócsapat új edzőjéről, a bajnoki felkészülés részleteiről is olvashatnak.

Sajtóiroda - CzA