Az éllovast fogadják

2020. február 21. - 09:52 A Debreceni Egyetem röplabdacsapata a jó formában lévő Pénzügyőrt látja vendégül az Extraligában. Hokisaink megkezdik a küzdelmeket a negyeddöntőben, a Csíkszereda ellen párharc első két mérkőzését vasárnap és hétfőn rendezik. Parkettre lép floorball- és kézilabdacsapatunk is.

Jégkorong – megkezdik a negyeddöntőt
Véget ért az Erste Liga középszakasza, a DEAC jégkorongcsapata a negyedik helyen végzett. Következik a negyeddöntő, és a mieink ellenfele a Csíkszereda SC lesz. Az első mérkőzést vasárnap 18.30-tól rendezik Debrecenben, majd másnap ugyanitt, 18 órától rögtön sor kerül a második találkozóra is. Az erdélyiek remekül kezdték a bajnokságot, az alapszakaszban toronymagasan végeztek az élen, ám a folytatás már nem sikerült jól számukra, mindössze egyetlen alkalommal tudtak nyerni a középszakaszban, ahol emiatt az ötödik helyre csúsztak. Nehéz megtippelni, melyik a csíkiak igazi arca, de hamarosan kiderül. Pikáns párharc ígérkezik, amely négy nyert mérkőzésig tart. Amennyiben szükséges, a sorsdöntő hetedik meccs Debrecenben lesz.

Röplabda – bombaformában lévő ellenfél érkezik
A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói kissé szokatlan időpontban vívják következő mérkőzésüket az Extraligában. Fodor Antal együttese az éllovas Pénzügyőrt fogadja a DESOK-ban, a találkozó péntek este 20 órakor kezdődik. A jó formában lévő PSE ebben a szezonban már háromszor legyőzte a DEAC-ot, de Kiss Imre abban bízik, hogy meg tudják nehezíteni a fővárosiak dolgát.

- Úgy gondolom, izgalmas meccset láthatnak a DESOK-ba kilátogató drukkereink – kezdte tehetséges röplabdázónk. - Szerencsére teljes kerettel állhatunk ki a mérkőzésre. Hazai pályán eddig jó teljesítményt nyújtottunk az Extraligában, remélem ez a sorozat pénteken folytatódik. A szokatlan időpont nem okozhat problémát, hiszen többször is edzünk a nap ezen szakában. A Pénzügyőr légiósainak a semlegesítése kulcsfontosságú lesz, emellett a nyitásfogadásokra is figyelnünk kell – hangsúlyozta Kiss Imre.

Női röplabdázóink pénteken befejezik szereplésüket az alapszakaszban. Kuszkó Zsolt együttese a sereghajtó VRCK otthonában vizitál 19 órától. Ellenfelünk eddig az összes meccsét elveszítette a bajnokságban, reményeink szerint nem a DEAC ellen szakítja meg a rossz sorozatát.

Floorball
Szombaton keleti presztízsrangadóval folytatódik a Salming Férfi OB I alapszakasza: a tabellát vezető Debreceni Egyetem gárdája a Kazincbarcikai Ördögöket látja vendégül 16 órától, a Kecskeméti János Sportcsarnokban. Ellenfelünk az ötödik helyen áll, hátránya kilenc pont a DEAC-cal szemben, és ez a különbség hétvégén tovább nőhet, amennyiben sikerül legyőzni a borsodi riválist.

Kézilabda
A tabella második helyén álló Szolnoki KCSE otthonában játszik rangadót az éllovas DEAC a férfi kézilabda NB II Észak-Kelet csoportjában. A mérkőzést szombaton 17 órától rendezik a Tiszavirág Arénában. Cél: megtartani a veretlenséget.

További részletek: https://deac.hu/

NyD