Jótékonysági korcsolyázás

2020. február 19. - 13:26 Adománygyűjtési céllal rendezett jégkorcsolya estet a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete kedden este. A rendezvényen felhívták az egyetemi polgárok és a debreceniek figyelmét arra, hogy a hét minden napján fontos a segítségnyújtás.

Ezúttal belépő nélkül lehetett használni a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén felállított jégpályát, ám ehhez minden látogatónak valamilyen tartós élelmiszert kellett leadnia a bejáratnál.

A Debreceni Sporttudományi Koordinációs Intézet jótékonysági korcsolyázást szervezett annak érdekében, hogy segíthessenek a rászorulóknak.


- A Debreceni Egyetem számára kiemelt ügy a sport, mivel ez a személyiségformálásnak is egy hatékony eszköze, összekötő kapocs. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a rászorulók megsegítésére, az intézet és a város közös szervezésében ez az első olyan alkalom, hogy a hallgatóknak, a teljes egyetemi polgárságnak felhívjuk a figyelmét arra, hogy nemcsak karácsonykor, vagy egyéb jeles napokon, hanem bármikor lehet segíteni – mondta Balogh László, az intézet igazgatója.

Papp Csaba, a debreceni önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottságának alelnöke szerint az élethosszig tartó sportolás fontos, különösen jelentős ez a kezdeményezés, mert a sporthoz ezúttal jótékonyság is kapcsolódik. A jégpálya mellett összegyűjtött adománnyal a Mester utcai fogyatékkal élők alapítványának 120 gondozottját segítik.

- A város támogatja a rendezvényt, mert ezek a fiatalok nagyon megérdemlik a figyelmet. A jövőjük is biztosított, hiszen hamarosan megújul a Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézménye is – hangsúlyozta Papp Csaba.

Az esemény megszervezésében a Debreceni Egyetem Atlétikai Club is közreműködött, a jótékonysági esten röplabdázók, amerikafutballisták, futsalosok is részt vettek és adományoztak. Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője köszöntőjében kiemelte: a sportolók is élen jártak a példamutatásban.

A jótékonysági korcsolyázáson több mint ezren vettek részt, ennyien adományoztak a rászoruló fiatalok javára.

Sajtóiroda - BZ