Kezdődik a negyedik FőnixFitt

2020. február 14. - 11:55 Kelet-Magyarország legnagyobb fitneszrendezvénye háromezer négyzetméteren várja szombaton az alakformálás és a mozgás szerelmeseit. A Debreceni Egyetem szakemberei prevenciós mozgástani foglalkozásokkal készülnek, és a legjobb fitneszedzők mozgatják meg a látogatókat.

Az intenzív mozgásformák népszerűsítése mellett a FőnixFitt fókuszpontjába ezúttal is az egészséges életmód került. A Debreceni Egyetem sporttudományi és sportegészségügyi szakemberei az egészségmegőrzés és a szemléletváltás szempontjából hasznos tippeket kínálnak majd azoknak, akik február 15-én ellátogatnak a Főnix Csarnokba. Többek között mozgásszervi állapotfelméréssel, edzésélettani előadásokkal, prevenciós mozgástani foglalkozásokkal is készülnek a résztvevők számára.

Az eseményen az ország legismertebb fitneszedzői mellett a helyszínen felállított standoknál személyre szabott tanácsadás és rengeteg, az egészség megőrzésével, a mozgással kapcsolatos programlehetőség várja a látogatókat háromezer négyzetméteren.

A résztvevők a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ standjánál modern fizioterápiás eszközöket és különféle rehabilitációs módszereket is megismerhetnek, emellett speciális, egyéni igényekre szabott gyógytornán is részt vehetnek, az Unifit egyetemi fitneszközpont pedig saját színpaddal és egész napos programmal készül.

- Kortól függetlenül bárkinek ajánlom a FőnixFittet, a cél az, hogy minél több mozgásformát megismerjenek az emberek a nap során. Több mint negyven szakmai partnerünk van, mindegyikük valamilyen módon az egészséges életmódhoz kapcsolódóan szólítja meg a résztvevőket. Nagyon sok mozgásformát ki lehet majd próbálni a helyszínen, és ha ezek közük valamelyik megtetszik a vendégeknek, azt a rendezvény után is folytathatják a kiválasztott helyen. Egy mozijegy árával összemérhető összegért egész napos mozgáslehetőség kínálunk a Főnixben, ahol lesz „beauty zone” (szépség sarok) és „relax zone” (relaxációs sarok) is, új színfoltként pedig egy Body & Mind terem, ahol a jógához hasonló, „csendesebb” mozgásformákkal ismerkedhetnek meg a látogatók - sorolta Dékán Tamás, a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter Kft. ügyvezetője.

Az egész napon át tartó tömegsport rendezvényt a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter – melynek tagja a Debreceni Egyetem –, valamint a Debreceni Sportcentrum Kft. rendezi meg az egyetem és a város támogatásával.

A negyedik FőnixFittre szombat reggel 8:30-tól várják a sportolni vágyókat, a rendezvény este 6-ig tart. Az érdeklődők online is vásárolhatnak belépőket, további információk pedig a FőnixFitt weboldalán találhatóak.

Sajtóiroda - BZ