Parádéztak futsalosaink

2020. február 10. - 09:33 Kiütéses győzelmet arattak a Debreceni Egyetem női és férfi futsalosai a bajnokságban. Két röplabdacsapatunk mérkőzése ugyanakkor nem sikerült. A kosarasok kedden a PVSK-t fogadják.

Röplabda – nem sikerült az újabb bravúr
A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kaposvár otthonában vendégeskedtek szombaton. A találkozó esélyesének a házigazda számított, és ezúttal nem is borult a papírforma, a Somogy megyeiek 3:0-s győzelmet arattak. A vereség ellenére nem lehet semmi panasz a srácokra, hiszen korábban komoly skalpokat gyűjtöttek, és nem lenne meglepetés, ha a folytatásban is bizonyítanák, hogy nem érdemtelenül jutottak be az Extraligába. Együttesünk jelenleg a negyedik helyen áll a táblázaton.

- Tudtuk, hogy a Kaposvár remek formában van, ezt a kazincbarcikai győzelmük is alátámasztotta. A második szettben sokáig tartottuk a lépést velük, de egy jól nyitó játékos szerváival nem igazán tudtunk mit kezdeni, így meglépett tőlünk az ellenfelünk. Sajnos Hubicska Patrik pénteken belázasodott, emiatt rá nem számíthattunk. Igyekszünk a meccsen szerzett tapasztalatokat a jövőben hasznosítani - nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

A DEAC női röplabdázói a Miskolc ellen vívták utolsó hazai mérkőzésüket az alapszakaszban. A DESOK-ba kilátogató drukkerek fordulatos összecsapást láthattak, amelynek a végén a vendégek örülhettek, hiszen 3:2-re diadalmaskodtak.

Futsal – jogosan járt a vastaps
A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Kecskemétet fogadták péntek este. Elek Gergő tanítványai nem fukarkodtak a gólokkal, hétszer is bevették a vendégek kapuját, amire az ellenfél csak egyszer tudott válaszolni. Az utolsó másodpercekben szurkolóink vastapssal jutalmazták csapatunk fergeteges teljesítményét.

- Rengeteget dolgoztak a fiúk az elmúlt hetekben, ez kijött a mérkőzésen. A védekezésünkkel nem voltam maradéktalanul elégedett, főleg a pontrúgások okoztak gondot. Támadásban kiváló teljesítményt nyújtottunk, ezt a lőtt gólok száma is mutatja. A rájátszás szempontjából is nagyon értékes pontokkal gazdagodtunk - vélekedett Elek Gergő vezetőedző.

Női futsalosaink fölényes győzelmet arattak a Gyulai Amazonok otthonában. A 6-2-es sikerből André Antónia, Czégény Zsuzsanna, Horváth Petra, Horváth Viktória és Krascsenics Csilla is góllal vette ki a részét, utóbbi játékos duplázni tudott.

- A körülményekhez képest nagyon elégedettek lehetünk a végeredménnyel, ugyanis Böröczky Szilvia, Fekete Gabriella és én sem tudtunk sérülés miatt a csapat rendelkezésére állni. Az első félidőben kicsit kapkodva játszottunk, nehezen vettük fel az ellenfél ritmusát, majd ez sajnos a második félidő első felére is ugyanúgy jellemző volt. Az utolsó öt perc volt meghatározó a magabiztos győzelem szempontjából - értékelt Üveges Katalin játékos-edző.

Kosárlabda – kedden játszanak
A Bocskai Ökölvívó Emlékverseny miatt hétvégén foglalt volt a DEAC kosarasainak otthonául szolgáló Oláh Gábor utcai csarnok, így a 19. fordulóra kiírt Pécsi VSK elleni bajnokit kedden 18 órakor játssza le csapatunk. A fekete-fehérek legutóbb bravúros győzelmet arattak az Atomerőmű otthonában, és egy újabb siker azért is lenne jó, mert akkor megelőzhetnénk a pécsieket, akik jelenleg eggyel előttünk állnak a tabella ötödik helyén.

További részletek: http://deac.hu/

NyD