Újabb bravúrra készülve

2020. február 07. - 08:26 Hétvégén ezúttal csak két sportágban mérettetik meg magukat a DEAC csapatai. A férfi és női röplabdázóink, illetve futsalegyütteseink a bajnoki pontokért szállnak harcba.

Röplabda – ismét egy nehéz megmérettetés előtt
A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a FINO Kaposvár otthonában szerezhetnek újabb meglepetést, a találkozó szombaton 17 órakor kezdődik. Fodor Antal tanítványai eddig minden várakozást felülmúló teljesítményt nyújtanak az Extraligában, az előző körben a MAFC csapatát fektették két vállra drámai küzdelemben. Nagy Attila elmondta, a somogyi megyeszékhelyen is igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a találkozóból.

- A kaposváriak az előző fordulóban a Kazincbarcika otthonában diadalmaskodtak, ebből is kiderül, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk. Ettől függetlenül a szokásos módon készülünk erre a bajnokira, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a meccsből. Nem úgy futunk neki a találkozónak, hogy nincs esélyünk a győzelemre. Az utóbbi években többször is megnehezítettük a Kaposvár dolgát, ez is bizakodásra adhat okot. Riválisunk egyik legnagyobb erőssége, hogy a keret gerince már évek óta együtt játszik. A Kaposvár régóta fontos tényezője a bajnokságnak. A jó szervák elengedhetetlenek lesznek a hétvégén, emellett a nyitásfogadásokra is készülünk - nyilatkozta Nagy Attila.

Női röplabdacsapatunk is parkettre lép hétvégén. Kuszkó Zsolt alakulata vasárnap a Miskolci VSC együttesét látja vendégül az NB II Keleti csoportban. A mérkőzést 14 órától rendezik a DESOK-ban. Ellenfelünk az ötödik, míg a DEAC a hatodik helyen áll, ám a két csapat között négy pont a különbség, így egy győzelemmel még nem tudnánk előzni, viszont segítene, hogy ne szakadjunk le a riválistól.

Futsal – visszavághatnak a Kecskemétnek
A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az újonc kecskemétieket fogadják a DESOK-ban, pénteken 18.30-tól. Riválisunk novemberben már megtréfálta a mieinket, de Nyeste Csaba bízik benne, hogy ezúttal a DEAC ünnepelhet a meccs után. Fiatal játékosunk szerint a Kecskemét gépezetének egyik legfontosabb láncszeme Rutai Balázs.

- Kiélezett találkozóra készülünk. Ha megvalósítjuk az edző elképzeléseit, jó esélyünk lesz a diadalra. A keretben néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak, de valószínűleg mindenkire számíthatunk pénteken. Ellenfelünk taktikája a stabil védekezésre épül, a megszerzett labdákból pedig gyors kontrákkal próbál veszélyeztetni. A kecskeméti alakulat egyik kulcsembere Rutai Balázs, aki gyakorlatilag bármilyen szögből képes gólt szerezni. Balázzsal jó barátságot ápolok, de a meccs alatt ezt félre kell tennünk. Az őszi bajnokiról nincsenek kellemes emlékeink. Kiváló szériában voltunk, de a bajnoki szünet miatt megtört a lendületünk, ennek ittuk meg a levét Kecskeméten. Sajnos nem azt a játékot nyújtottuk, ami korábban jellemzett bennünket - mutatott rá Nyeste Csaba.

Lánycsapatunk vasárnap 18.30-tól a Gyulai Amazonok otthonában vendégszerepel. A két csapat tavaly októberben lejátszott összecsapásán a mieink diadalmaskodtak: hazai pályán 3-1-es debreceni siker született. Együttesünk jelenleg a harmadik helyen áll, ám hátránya mindössze két pont az éllovassal szemben, így hétvégén akár az élre is ugorhatunk.

További részletek: http://deac.hu/

NyD