Egyre feljebb

2020. február 03. - 10:00 A DEAC kosárlabdacsapata a Paks otthonából hozta el a pontokat. Hokisaink zsinórban harmadik győzelmüket szerezték, de sikerrel zárult röplabdázóink mérkőzése is. Női futsal- és röplabdaegyüttesünk kikapott a hétvégén.

Kosárlabda – bravúr Pakson
Első idegenbeli mérkőzésére készült a DEAC férfi kosárlabdacsapatának megújult edzői stábja. Kovács Adrián újdonsült segítőit rögtön a mélyvízbe vetette a bajnoki sorsolás, hiszen a tabella harmadik helyén álló Atomerőmű SE otthonába kellett utazniuk. A két csapat őszi találkozóján a tolnaiak örülhettek, akkor Lóránték egy ponttal bizonyultak jobbnak. A Debreceni Egyetem gárdája azonban most visszavágott az akkori vereségért, és végletekig kiélezett csatában 75-74-es győzelmet aratott.

- Gratulálok a csapatomnak. A mérkőzés jelentős részében sikerült véghezvinnünk a begyakorolt elemeket. Az első játékrészben hiányzott az agresszivitás és a nyomás, ami a második negyed végére meglett. A fordulás után rá tudtuk erőltetni az akaratukat a Paksra, és felállt védelem elleni játékra tudtuk kényszeríteni őket. Dicséret illeti a játékosokat, mert a szolnoki mérkőzés után újra képesek voltak csapatként működni a pálya mindkét oldalán – nyilatkozta a lefújást követően Kovács Adrián vezetőedző.

Jégkorong – győzelem gigászi küzdelemben
A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata a Corona Brasov együttesét fogadta a középszakasz felsőházában. A forduló előtt a vendégek 7, a mieink 6 ponttal rendelkeztek, ám a vasárnap esti összecsapáson sikerült megelőzni riválisunkat, ugyanis hatalmas küzdelemben 5-4-re megnyertük a találkozót. A DEAC zsinórban harmadik győzelmét aratta, és feljött a harmadik helyre, mindössze egy pontra van a második pozícióban álló Dunaújvárosi Acélbikáktól.

- Döntő momentumok voltak a mérkőzés folyamán, hogy sikerült jó időben gólokat szereznünk. Amikor kétgólos előnyünk után 3-3-ra visszajött a Brassó, akkor is gyorsan tudtunk válaszolni. Ki kell emelni, hogy az emberelőnyünk is jól működött a mai napon, sikerült veszélyes helyzeteket kialakítani. Összességében örülünk, ha csak pár ponttal is, de előbbre vagyunk, mint a Brassó. Most a srácok elmennek két nap szünetre, ami arra lesz jó, hogy feltöltődjenek és visszanyerjék az energiáikat – értékelt a DEAC mestere, David Musial.

Röplabda – újabb csodálatos siker
Férfi röplabdázóink a MAFC csapatát fogadták vasárnap este a DESOK-ban. A két csapat sokáig nagy csatát vívott egymással, szerencsére a végjátékban a DEAC játékosai maradtak higgadtabbak, és végül 3:2-re nyertek. Fodor Antal legénysége a Kecskemét legyőzése után újabb komoly diadallal örvendeztette meg a szurkolókat.

- Úgy gondolom, a DEAC röplabda életében a mostani csapat a legerősebb, és talán nem túlzás azt mondani, hogy most játszottuk a legjobb meccsünket. Egy remekül felkészített ellenfelet tudtunk legyőzni. Ebben a mezőnyben minden együttes papíron jobb nálunk, de mi nem hagyjuk magunkat. Ez a mérkőzés is bizonyította, hogy a szív és a lelkesedés sokszor eredményre vezet. Nagyon várjuk a folytatást. Büszke vagyok a fiúkra! - nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Női röplabdacsapatunk remekül kezdett a Hercules SE otthonában, az első szettet 10 ponttal nyerte. A folytatásban azonban riválisunk elkapta a fonalat, és 3:1-re diadalmaskodott. Kuszkó Zsolt együttese vasárnap délután a Miskolci VSC ellen javíthat hazai környezetben.

Futsal – hiába a vezetés
Női futsalosaink a Tolna otthonában maradtak alul 5-2-re. A félidőben ugyan a DEAC vezetett Üveges Katalin góljával, sőt, a 27. percben Krascsenics találatát követően 1-2 állt az eredményjelzőn, de ezt követően ellenfelünk zsinórban négyszer is bevette a kapunkat. A vereség ellenére a DEAC őrzi a harmadik helyét a táblázaton.

- Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, sokkal jobb teljesítményre számítottunk. Ismét a kimaradt helyzeteink bosszulták meg magukat. Az első félidőben domináltuk a mérkőzést, ekkor több találatot is szerezhettünk volna, majd 2-1-es vezetésünknél hirtelen kaptunk egy gólt, ezt követően pedig jött egy rövidzárlat. Ennél sokkal koncentráltabban kell játszanunk a jövőben, ha eredményeket akarunk elérni - fogalmazott Üveges Katalin, a csapat játékos-edzője.

Részletek: http://deac.hu/

NyD