Nehéz mérkőzések előtt

2020. január 31. - 09:48 A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a harmadik helyen álló Paks otthonában vendégszerepel. Jégkorongozóink a Brassót, míg férfi röplabdacsapatunk a MAFC-ot fogadja. Női röplabdázóink és futsalosaink idegenben küzdenek majd a pontokért.

Kosárlabda – az Atomvárosba utaznak
A múlt heti, Szolnoki Olajbányász elleni magabiztos siker után ismét bravúrra lenne szükségük a Debreceni Egyetem kosárlabdázóinak, ugyanis a tabella harmadik helyén álló Atomerőmű SE otthonába látogatnak szombaton. A mérkőzést 19 órától rendezik Pakson.

- Nagyon nehéz feladat előtt állunk, hiszen egy rendkívül erős alakulat otthonában lépünk pályára. Elsősorban rendezetlen védelem ellen szeretnek támadni, és tranzícióból szereznek könnyű kosarakat. Úgy gondolom, ha okosan, megfontoltan támadunk, és sikerül visszarendeződnünk, lehet esélyünk – mondta Lekli József, a DEAC újdonsült segédedzője.

Jégkorong – folytatni a pontgyűjtést
Az elmúlt két hazai mérkőzését sikerrel vette a DEAC jégkorongcsapata, ennek köszönhetően feljött a harmadik helyre a tabellán. Vasárnap újabb találkozó következik a középszakaszban: 18.30-tól a Corona Brasov lesz az ellenfél. A hajdúságiak és a brassóiak egyaránt 6-6 pontot számolnak a felsőházban, így egy rendkívül kiélezett összecsapás várható a debreceni jégcsarnokban.

Röplabda – hazai pályán folytatják
Férfi röplabdacsapatunk hazai környezetben folytatja szereplését az Extraligában: vasárnap a MAFC érkezik Debrecenbe, a találkozót 18 órától rendezik a DESOK-ban. Fodor Antal legénysége három összecsapásából kettőt elveszített, ám a Kecskemét felülmúlása a bravúr kategóriába tartozik.

- Úgy gondolom, nagyon szoros meccset láthatnak majd a drukkerek. Gebhardt Norbert és Csoma Krisztián kulcsembernek számít a fővárosi alakulatban, a kikapcsolásuk fontos lesz az összecsapáson. Jól ismerjük Bakóczy Andrást is, hiszen korábban a DEAC-ban röplabdázott - mutatott rá Mészáros Zoltán, a DEAC játékosa.

Női röpiseink legutóbbi három ütközete öt szettig tartott. Kuszkó Zsolt alakulata ezúttal a nyolcadik helyen tanyázó Hercules gárdájával csap össze idegenben vasárnap 17 órától. Jó emlékeink vannak az ellenlábasról, mivel novemberben hazai környezetben 3:0-ra győztük le Kovács István tanítványait.

Futsal – a negyedik összecsapásra készülnek
Női futsalosaink a Tolna-Mözs otthonában játszanak bajnokit vasárnap 17 órától. A két csapat kiválóan ismerheti egymást, hiszen ez lesz a negyedik tétmeccsük egymás ellen ebben az idényben. A DEAC egyszer legyőzte az ellenfelét, a DESOK-ban döntetlennel zárult a bajnoki, míg a Magyar Kupában a tolnaiak örülhettek a párharc első felvonását követően.

- A kupameccsen sok helyzetet elrontottunk, ellenben a Tolna jól sáfárkodott a lehetőségeivel. A hétvégén sem lesz könnyű dolgunk, ennek ellenére szeretnénk győzedelmeskedni. Fontos volt a Miskolc legyőzése az előző héten, főleg lélektani szempontból - nyilatkozta csapatunk labdarúgója, Böröczky Szilvia.

További részletek: http://deac.hu/

NyD