Ülésezett a Szenátus

2020. január 27. - 10:43 Mintegy 30 százalékkal nőnek a tanulmányi ösztöndíjak a Debreceni Egyetemen – egyebek mellett a hallgatói térítési és juttatási szabályzat módosításáról is döntött az intézmény Szenátusa csütörtöki ülésén.

A Szenátus egyetemi tanári pályázatokat rangsorolt, módosította a karok működési rendje című szabályzatot, valamint az egyetem egészségügyi adatkezelési és adatbiztonsági szabályzatát.

A hallgatói térítési és juttatási szabályzat módosítása kapcsán Körösparti Péter, a DE Hallgatói és Doktorandusz Képviselet elnöke örömét fejezte ki, hogy megemelkedett a hallgatói normatíva, így 30%-kal növelik az egy főnek kifizethető tanulmányi ösztöndíjak összegét, illetve magasabb lesz a szociális támogatásra fordítható összeg aránya, így több hallgató kaphat majd támogatást. Emellett bekerült a szabályzatba Szolnok város ösztöndíja, amit a térítéses képzésben résztvevő hallgatók tudnak igénybe venni.

Új szakok indításáról is döntött a testület, támogatták a GTK-n a regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzési szak indításának, illetve a TTK-n a vegyészmérnök mesterképzési szak gyógyszeripari, műanyagipari és petrolkémiai specializációk mesterképzési szak angol nyelven történő indításának javaslatát.

Sajtóiroda - TPL