Idegenbeli meccsek előtt csapataink

2020. január 03. - 09:09 A Debreceni Egyetem kosarasai a Kaposvár otthonában vendégszerepelnek. Jégkorongcsapatunk három napon belül két mérkőzést játszik Budapesten. Női röplabdázóink Kispesten lépnek parkettre.

Kosárlabda – a Kaposvár lesz az idei első ellenfél
Pénteken 19 órától a Kaposvári KK vendége lesz a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata az NB I A 14. fordulójában. A két együttes az első fordulóban már összecsapott egymással az Oláh Gábor utcai csarnokban, akkor a hajdúságiak kétpontos sikert arattak a somogyiak felett. A kaposváriak azóta rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtanak, több értékes győzelem mellett nem várt vereségeket is szenvedtek. A napokban edzőváltás történt náluk: Sztojan Ivkovics vette át Fekete Ádám helyét a kispadon.

- Sok minden változott az első mérkőzésünk óta, a Kaposvárnál elsősorban a szisztéma, míg nálunk a játékoskeret is átalakult. Sztojan Ivkovics egy rendkívül karizmatikus edző, és bár nem volt sok ideje együtt dolgozni a csapattal, a játékosok hozzáállása már pénteken érezhető lesz, biztosan mindenki bizonyítani akar az új stábnak. Nem lesz egyszerű dolgunk idegenben, de mi mindenképpen szeretnénk győzelemmel távozni Kaposvárról – nyilatkozta a DEAC fiatal irányítója, Tóth Bence.

Jégkorong - nagy nyomást kell majd elhárítani
Január 3-án, 18 órától a címvédő FTC-Telekom együttese ellen játssza idei első mérkőzését a DEAC jégkorongcsapata; a jelenleg futó ERSTE Ligás szezonban ez lesz a negyedik találkozó a bajnokcsapattal. Ez idáig a maximális 9 pontból négyet hoztunk el a zöld-fehérektől, egy győzelem, egy hosszabbításban- és egy rendes játékidőben elszenvedett vereség volt a mérlegünk. Vállalható eredmény ez, különösen a péntek esti ellenfél kiemelkedő játékerejére való tekintettel. Csapatunk helyzetét nehezíti, hogy négy meghatározó játékosunk bajlódik sérüléssel, ugyanakkor Charley Graaskamp személyében sikerült erősíteni a keretet egy amerikai támadóval. Különösen a mérkőzés elejére kell majd nagyon figyelni, mivel az FTC szokása, hogy megpróbálja azonnal lerohanni az ellenfelét.

- Minden mérkőzésen arra törekszünk, hogy a maximumot kihozzuk magunkból. Sok a sérültünk, de igyekszünk úgy felállni, hogy eséllyel vegyük fel a harcot az FTC ellen. Győzni szeretnénk! Legutóbb ez összejött, egy fegyelmezett játékkal nyertünk a Ferencváros otthonában, ezúttal is ezt próbáljuk véghezvinni – nyilatkozta a DEAC támadója, Mazzag Dániel.

A mérkőzés után nem pihenhet sokat David Musial együttese, ugyanis vasárnap 18.30-kor a MAC Újbuda otthonában játszik, ezúttal a Magyar Kupában.

Röplabda – Kispesten kezdik a 2020-as évet
A Debreceni Egyetem női röplabdázói a jelenleg harmadik helyen álló kispestiekhez látogatnak szombaton, a mérkőzés 13 órakor kezdődik. Ellenfelünk október végén 3:1-es győzelmet aratott a DESOK-ban, és Tóth Kittiék most abban bíznak, hogy vissza tudnak vágni az őszi vereségért. Kuszkó Zsolt alakulata a hatodik pozícióból várhatja a hétvégi meccset.

- Akkor a szezon elején jártunk, a csapatjátékunk még nem igazán működött. Ezúttal sem lesz könnyű dolgunk, hiszen riválisunk a bajnokság egyik legerősebb gárdája, jól védekezik, emellett a nyitásai is veszélyesek – kezdte a DEAC játékosa, Tóth Kitti. - Ettől függetlenül szeretnénk pontot szerezni szombaton. Nemrég bővült a keretünk egy szélsővel, aki korábban is a csapatot erősítette, vele nőttek a variációs lehetőségeink. Mentálisan és fizikálisan is feltöltődtünk az elmúlt napok során. A január nagyon feszített lesz, minden hétvégén meccset játszunk, méghozzá az élbolyba tartozó együttesek ellen. Amennyiben a négy összecsapás közül legalább kettőn elkerüljük a vereséget, valós esélyünk lehet arra, hogy a középmezőnybe zárjuk a bajnokságot. Nem tartom reálisnak a jelenlegi helyezésünket, bár nagyon kiegyenlített a mezőny, sok körbeverés történt már. Kettős érzésem van az idény eddigi része miatt, mivel vagy nagyon jó teljesítményt nyújtunk, vagy teljesen szétesünk. Utóbbit kellene valahogy kiiktatni a játékunkból - zárta mondandóját Tóth Kitti.

További részletek: http://deac.hu/

NyD/DEAC