Örömet szereztek a gyerekeknek

2019. december 30. - 11:42 A DEAC jégkorongcsapatának mérkőzésén összegyűlt plüssöket megkapták a Reménysugár Gyermekotthon kis lakói. Halászné Varró Erika intézményvezető szerint a macik a szeretetet jelképezik, és ebből most sokat kaptak.

Idén is remekül sikerült a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának kezdeményezése, az immár hagyományos macidobáló akció, amelynek lényege, hogy az első hazai találat után a nézők különféle plüssállatokat dobálhatnak a jégre. A szurkolók kitettek magukért, a december 26-án rendezett Fehérvári Titánok elleni mérkőzésre meghirdetett eseményen közel ötszáz darab mackó és egyéb más figura gyűlt össze, és ezeket a Reménysugár Gyermekotthonnak ajánlotta fel a klub.

Tegnap, a DEAC-Dunaújvárosi Acélbikák bajnoki találkozó előtt Fodor András szakosztályvezető két játékos, Kozma Ferenc és Molnár Dávid társaságában adta át a macikat az otthon intézményvezetőjének, Halászné Varró Erikának és kis kísérőinek, akik boldogan ölelték magukhoz a plüssöket.

- Meglepődtünk, de természetesen nagyon örültünk, amikor megkeresett minket a DEAC, hogy idén nekünk szeretnék adni az összegyűlt ajándékokat – kezdte Halászné Varró Erika. – A plüssmacik a szeretetet és az ölelést jelképezik, és előbbiből mi most sokat kaptunk. Mindez jól érzéssel tölt el minket, ilyen jellegű kezdeményezésben még nem volt részünk. Nagyon köszönjük a klubnak és szurkolóinak, hogy mosolyt csaltak az otthon kis lakóinak az arcára! – zárta szavait az intézményvezető.

NyD