Fontos győzelmek

2019. december 30. - 10:02 A Debreceni Egyetem kosár- és jégkorongcsapata sikerrel vívta meg bajnoki mérkőzését. Az egyik találkozó tétje a kupadöntő volt, a másikon előzés történt.

Kosárlabda – bebiztosították helyüket a debreceni kupadöntőben
Nagyon fontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a bajnokság 13. fordulójában. Kovács Adrián együttese a végig izgalmas találkozón 98-92-re diadalmaskodott a Zalaegerszeg ellen az Oláh Gábor utcai csarnokban, és ezzel kiharcolta a részvételt a debreceni rendezésű Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőben.

- Nem volt szép mérkőzés, mindkét csapat tudta, mekkora a tét. Jó energiával kezdtünk, de ezután leült a játékunk, ami végigkísért bennünket a találkozó végéig. A legfontosabb a győzelem, és hogy ott vagyunk a kupadöntőben – értékelt a csapat szakvezetője, Kovács Adrián.

Jégkorong – megelőzték a riválist
Az év utolsó hazai találkozóján a Dunaújvárosi Acélbikák együttesével került szembe a DEAC jégkorongcsapata. A mérkőzés előtt úgy látszott, hogy a csaknem komplett négy sorral felálló újvárosiak komoly előnyt élveznek majd az újabb sérüléshullámtól megtizedelt egyetemi gárda három sorával szemben, ám a debreceni srácok ezt másként gondolták. A végig parázs hangulatú mérkőzésen a mieink 3-1-re nyertek, és megelőzve az újvárosiakat feljöttek a negyedik helyre.

- Három hiányzóval léptünk jégre, ez abból a szempontból pozitív volt, hogy Kozma Fecó az első sorban tudott játszani, és Salló Barna is nagyon jól szállt be. Remekül teljesítettünk, a védekezést is jól megoldottuk, Hetényi Zoltán kapus nagy támogatást nyújtott hátulról a többieknek – nyilatkozta a mérkőzést követően David Musial vezetőedző.

További részletek: www.deac.hu

NyD