Záporoztak a macik

2019. december 27. - 11:26 Jégkorongcsapatunk a csütörtöki siker után újabb hazai mérkőzésre készül, ezúttal a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája lesz az ellenfél. A DEAC kosarasai szintén itthon harcolnak majd a pontokért, a ZTE ellen a tét a Magyar Kupa-döntő is lesz.

Kosárlabda - nem csak a bajnoki pontokért játszanak
Szombaton 18 órától, az Oláh Gábor utcai csarnokban a Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NB I A 13. fordulójában. A találkozó óriási téttel bír, hiszen a győztes kvalifikálja magát a Főnix Csarnokban rendezendő Zsíros Tibor Magyar Kupa-döntőre.

Az áprilisi nyolcas fináléban a versenykiírás szerint azok a csapatok vehetnek részt, amelyek az alapszakasz első körében kiírt összes mérkőzés után az első nyolc helyen állnak. Jelen állás szerint Kovács Adrián együttese egy győzelemmel biztosan megváltja a jegyét a döntőre. Ha azonban nem sikerül nyerni a zalaiak ellen, akkor egyetlen esetben juthatunk még a nyolcba, ha a Pécs kikap Szombathelyen, az OSE Jászberényben győz, a Kaposvár pedig Körmenden nyer. Minden más forgatókönyv esetében a DEAC lemarad a kupáról. Tovább növeli a meccs tétjét, hogy a Zalaegerszeg csak akkor kvalifikálja magát, ha elhozza a két pontot az Oláh Gábor utcáról.

Jégkorong – helycserés támadás
Csütörtökön hazai pályán, gólgazdag mérkőzésen nyert a DEAC jégkorongcsapata a Fehérvári Titánok ellen. A 8-5-ös debreceni sikerrel végződött találkozó érdekessége volt, hogy most került sor a macidobáló akcióra, és az első hazai gól után nagy számban repültek be a jégre a különböző plüssfigurák, melyekkel klubunk a Reménysugár Gyermekotthon kis lakóit örvendezteti meg.

David Musial gárdája nem pihenhet sokat, hiszen vasárnap ismét jégre lép. A 18.30-kor kezdődő debreceni összecsapáson a Dunaújvárosi Acélbikák ellen küzdenek majd a hajdúságiak a pontokért. A DAB jelenleg 54 ponttal a harmadik helyen áll, míg a mieink két ponttal lemaradva az ötödikek. Győzelem esetén tehát megelőznénk a piros-fehéreket.

További részletek: www.deac.hu

DEAC/NyD