A címvédő otthonában nyertek

2019. december 23. - 07:25 A DEAC jégkorongcsapata a Ferencváros vendégeként diadalmaskodott. Győzelemmel zárták az évet férfi futsalosaink és röplabdázóink, míg a Debreceni Egyetem kosarasai és floorballosai nagy küzdelemben maradtak alul.

Kosárlabda – egy hajszálon múlt a siker
Végig kiélezett küzdelemben, 96-90-re maradt alul a DEAC kosárlabdacsapata Körmenden, az NB I/A 12. fordulójában. A pontgazdag első negyed után a hazaiak uralták a találkozót, ám a hajdúságiak nagyot küzdve a hajrára nyílttá tették a mérkőzést. A végjátékban a vendéglátók koncentráltak jobban, s így megérdemelt győzelmet arattak.

- Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, és így is lett. Jó intenzitással kezdtünk, de védekezésben nem voltunk elég élesek. A megbeszélteket többé-kevésbé tudtuk tartani, a fordulás után volt egy hosszabb periódus, amikor nem voltunk olyan agresszívak, ahogy szerettem volna. Az utolsó negyedben tiszta fejjel, csapatként együttműködve kosárlabdáztunk, így nyílttá tettük a mérkőzést. Kilencvenhat kapott ponttal egy ilyen erős Körmend otthonában nagyon nehéz nyerni, s egy-két rossz döntés miatt ez most nekünk sem sikerült. Mindenesetre dicséret illeti az egész csapatot, a 21 gólpasszal nagyon elégedett vagyok, remélem, hogy az idei utolsó, számunkra nagyon fontos mérkőzésen is hasonló energiával fogunk küzdeni. Minden szurkolónknak és kosárlabdabarátnak békés karácsonyi ünnepeket kívánok – nyilatkozta a mérkőzést követően Kovács Adrián vezetőedző.

Jégkorong – a címvédő otthonában diadalmaskodtak
A DEAC jégkorongcsapata vasárnap az Erste Liga-címvédő Ferencváros otthonában vendégszerepelt. A papírforma hazai győzelmet ígért, hiszen a zöld-fehérek ugyan kikaptak legutóbb a Fehérvári Titánoktól, ám azt megelőzően zsinórban öt találkozót nyertek meg, míg a mieink három vereséggel a hátuk mögött várták az összecsapást. A hajdúságiak azonban rácáfoltak a kétkedőkre, és 5-3-as győzelmet arattak a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Floorball – emelt fővel búcsúztak
A Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között a címvédő és nemzetközi ligában is jól szereplő SZPK-DESEF Komárom és a Salming OB I listavezetője, a DEAC nézett egymással farkasszemet. Az előzetes várakozások jó mérkőzést ígértek és a szép számú közönség nem is csalódott. A találkozót végül a komáromiak nyerték meg 15-9-re, és ezzel ők jutottak az elődöntőbe.

Futsal – óriásit küzdöttek a három pontért
A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a sereghajtó Rubeola otthonában játszották a 2019-es esztendő utolsó bajnokiját. Ugyan ellenfelünk kétszer is megszerezte a vezetést, ennek ellenére Elek Gergő legénysége 3-2-re nyert, begyűjtve a fontos három pontot.

- Nehéz meccset tudtunk behúzni, óriásit küzdöttünk ezért a három pontért. Sok drukker látogatott ki a csarnokba, ami felspannolt bennünket. Amennyiben az utolsó passzaink pontosabbak, simábban is diadalmaskodhattunk volna. Kapusunkat, Krajcsi Bencét külön is szeretném kiemelni, mivel bravúrjaival főszerepet vállalt a sikerből. Többször kerültünk már hátrányba ebben a szezonban, de gyakran összejött a fordítás, ez is bizonyítja, hogy fejben erős a társaság. Nagyon kellett már ez a győzelem a lelkünknek - nyilatkozta a DEAC játékosa, Rácz Zsolt.

Röplabda – sikerrel zárták az évet
A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói az alapszakasz utolsó meccsét a magyar utánpótlás-válogatott ellen játszották Kunhegyesen. Csapatunk ugyan az első szettet elveszítette, ám ezt követően dominált, és végül 3:1-re nyert. Fodor Antal együttese a B-csoportban a harmadik helyet szerezte meg, így januárban már az Extraligában mérettetheti meg magát.

További részletek: www.deac.hu

DEAC/NyD