Esélyt sem adtak a sereghajtónak

2019. december 16. - 09:00 A DEAC férfi kosárlabdacsapata magabiztos, tizenhét pontos győzelmet aratott a Jászberény ellen. Férfi röplabdázóink sorsdöntő mérkőzésen nyertek, ugyanakkor a lányok hazai pályán kikaptak. Futsalosainknak nem sikerült jól a bajnoki találkozó.

Kosárlabda – magabiztos siker
Tizenhét pontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata az NB I 11. fordulójában az utolsó helyen álló Jászberény ellen. A vendégek csak egy negyedig tudták tartani a lépést Kovács Adrián tanítványaival, akik ezt követően végig uralták a találkozót, és 83-66-ra nyertek.

- A héten megbeszéltek nagy részét sikerült megvalósítanunk. A mérkőzés elején sok apró hibát követtünk el, védekezésben nem kommunikáltunk megfelelően, a Jászberény pedig ezt ki is használta. A második negyedtől sikerült átvennünk a kezdeményezést, és innentől végig kontrolláltuk a játékot – értékelt a lefújást követően Kovács Adrián vezetőedző. 

Futsal – nem tudtak visszavágni
A DEAC férfi futsalosai a Dunaferrt fogadták az NB I 13. fordulójában. Az újvárosiak hazai környezetben fölényes győzelmet arattak a DEAC ellen, és péntek este sem adtak esélyt csapatunknak: 6-1-re megnyerték az összecsapást.

- A pénteki végeredmény tökéletesen tükrözi a két csapat közti különbséget. Ebben a szezonban ezen a meccsen nyújtottuk a legrosszabb teljesítményünket. Az első félidőben az akarati tényezőkkel is problémák voltak. A második játékrészben nagyjából 15-17 percen keresztül tudtuk hozni magunkat, de adtunk 20 minutum előnyt a Dunaferrnek. Ezt követően megint azt tapasztaltam, hogy a játékosok nem azt tették, amit előzetesen megbeszéltük. Reméljük, hogy ez csak egy egyszeri baki volt - nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

Nem sikerült jól a bajnoki mérkőzés női futsalcsapatunknak sem. Üveges Katalin együttese a TFSE-Szertarsportbolt.hu otthonában vendégszerepelt, és 6-1-es vereséget szenvedett. Mindez azt jelenti, hogy a két gárda helyet cserélt a tabellán, a fővárosiak feljöttek a második helyre, míg a DEAC eggyel hátrébb lépve a harmadik pozíciót foglalja el.

Röplabda – sorsöntő meccsen diadalmaskodtak
A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Dunaferr otthonában vizitáltak az NB I B csoportjában. A mérkőzés a harmadik hely szempontjából nagy jelentőséggel bírt, ám Fodor Antal tanítványait nem nyomta agyon a tét, és 3:0-s diadalt arattak. A győzelemnek köszönhetően csapatunk a felsőházban folytathatja a szereplését.

- Mindkét együttes tudta, hogy mekkora tétje van a találkozónak. Ez befolyásolta az első szettet, hiszen a játékosok több hibát is elkövettek. Miután megszereztük a vezetést, az újvárosiak kicsit megtörtek. 2:0 után egy picit megkönnyebbültünk, amit igyekezett kihasználni az ellenfelünk. Az utolsó játékrészben hétpontos hátrányba kerültünk, de szerencsére sikerült fordítanunk. Nagyon örültek a fiúk a győzelemnek, hiszen ezzel bejutottunk az Extraligába, ahol szeretnénk bent is maradni. Jól sikerült az alapszakasz, folyamatosan fejlődtünk - összegzett Fodor Antal vezetőedző.

Női röplabdázóink ugyanakkor vereséggel zárták az évet. A mieink a Gödöllőt fogadták vasárnap délután a DESOK-ban az NB II-es bajnokság Keleti csoportjában, és a vendégek 3:0-ra diadalmaskodtak.

További részletek: www.deac.hu
DEAC/NyD