Viszlát 2019! Helló 2020!

2019. december 13. - 14:50 Rekordszámú hír jelent meg az országos és a helyi sajtóban idén a Debreceni Egyetemről. Az intézményről szóló beszámolók és tudósítások száma meghaladta a 18 ezret. Az intézmény híroldalának látogatottsága pedig elérte a fél milliót.

A Debreceni Egyetem Sajtóirodájának munkatársai több mint 700 hírt, 870 fotógalériát és 120 videót publikáltak idén a hirek.unideb.hu portálon. Az egyetemi hírfelületen beszámoltunk többek között az intézmény és a régió meghatározó iparvállalatainak együttműködéséről, az oktatást érintő változásokról, új képzésekről, jelentős kutatási eredményekről, orvosi bravúrokról, egyetemi rendezvényekről, fejlesztésekről és a DEAC szakosztályainak sikereiről.

Az  év végi összesítés szerint eddig több mint 18 ezer regisztrált sajtómegjelenése volt az egyetemnek, ami újabb rekord az intézmény történetében. A Sajtóiroda által kibocsátott hírek, valamint az intézményhez érkező 900 sajtómegkeresés eredményeképpen a Debreceni Egyetem rendszeres szereplője az országos és a helyi híradásoknak.

A beiskolázási témák mellett januárban a gazdasági évindító, februárban a Continental és a DE együttműködése, márciusban Arieh Warshel Nobel-díjas kutató uDEsia díja, az egyetem közreműködésével kifejlesztett világszínvonalú műtői monitor, áprilisban az agrár OTDK, májusban az atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés és a DEAC családi nap, júniusban a műszaki képzés fejlesztése, júliusban a felvételi és a Campus fesztiválon kialakított Egyetem Tér, augusztusban a pótfelvételi mellett a Klinikai Központban végzett speciális fülműtét, szeptemberben a tanévnyitó, a  teniszközpont avató és a yoUDay, októberben a Szolnok Campus és az egyetem egészségügyi kutatási programja, az MIT Catalys, novemberben a National Instruments-sel kötött stratégiai megállapodás, a Szülészeti Klinikán világra jött négyes ikrek, a gólyabálok, decemberben a szív- és érkutatási kiválóságközpont, a Mádi Bor Akadémia laborátadója és az EIT Health-hez való csatlakozás volt a legnépszerűbb téma.

A szerkesztőségek mintegy 300 sajtónyilvános eseményre kaptak meghívót és az újságírók több mint 900 alkalommal keresték a sajtóirodát, hogy munkatársaink közvetítésével feltehessék kérdéseiket az egyetem vezetőinek, szakembereinek, oktatóinak, kutatóinak, hallgatóinak.
Az egyetemi dolgozók 2019-ben is több ezer interjút adtak a helyi és az országos sajtó munkatársainak, hogy az egyetem eredményeiről, a legfontosabb fejlesztésekről, együttműködésekről, adatokról a legpontosabb információ juthasson el a közvéleményhez.
A hirek.unideb.hu oldal megtekintéseinek száma már december közepén már elérte a fél milliót. Az egyetem dolgozói azonban nem csak a portálról, hanem a hetente megjelenő hírlevélből is tájékozódhattak.

Eközben az intézmény jelenléte a közösségi felületeken is egyre erőteljesebb az egyetem Multimédia E-learning Technikai Központja és a DEHÖK munkatársai közreműködésének köszönhetően: az egyetemi youtube csatorna (https://www.youtube.com/user/debreceniegyetem) megtekintéseinek száma elérte a 662 ezret, a FB-követők száma 45 908 ( https://www.facebook.com/debrecenuniversity/?ref=br_rs), az egyetemi instagram követők ( https://www.instagram.com/unideb_official/?igshid=1ahdpbu51rzrn) száma pedig egy év alatt megduplázódott, már 4586. (A december 13-ai adatok szerint.)

Az egyetemi Sajtóiroda munkatársai a nyilatkozatokban részt vállaló, sajtóválaszokhoz információt nyújtó egyetemi szakembereknek és a sajtó munkatársainak is megköszönik az egész éves munkát. A további sikeres együttműködés reményében kívánnak békés, boldog ünnepet, egészségben és sikerekben gazdag új esztendőt!

Sajtóiroda - CzA