Visszatekintés és köszönet

2019. december 13. - 10:47 Debreceni Egyetem folyamatosan fejlődik, nemzetközi viszonylatban is egyre eredményesebb - így értékelték az évet az intézmény vezetői a csütörtöki karácsonyi ünnepségen. A rendezvényen az egyetem mintegy 600 munkatársa vett részt.

Bács Zoltán kancellár az elmúlt időszakról szólva a 2019-es változásokról és újdonságokról is említést tett.

-        Sok munkával és sok változással telt ez az év, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy létrejött a DE Szolnok Campus. Az intézmény fejlődik, a Debreceni Egyetem nemzetközi szinten is egyre inkább láthatóvá válik. Az eredményekhez fontos az a munka és az a lelkiismeretes hozzáállás, amivel az egyetem hátterét tudjuk biztosítani – mondta köszöntőjében Bács Zoltán kancellár az intézmény karácsonyi ünnepségén.

Szilvásy Zoltán rektor is a legfontosabb eredményeket foglalta össze.

-        Az egyetem fejlődése folyamatos és nemzetközi láthatósága is nőtt az elmúlt évben. Az intézményt a napokban választotta tagjai közé az európai innovációs csúcsszervezet, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyi részlege, az EIT Health. Nem csak az az egyetem elismerése, hogy ilyen rangos társaságba kerültünk. Amint a hétfői brüsszeli egyeztetésen elhangzott: ma a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a Harvard és a Debreceni Egyetem az európai egészségügyi innováció epicentruma – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Szilvássy Zoltán rektor.

Az egyetemi vezetők minden dolgozónak megköszönték a teljesítményét és békés ünnepet, boldog új évet kívántak. A rektori-kancellári karácsonyi ünnepségen a Hall-ban 600 dolgozó búcsúztatta együtt 2019-et.

Sajtóiroda - CzA