Sportnappal indul az újév

2019. december 10. - 16:50 Egészségtudatos programokkal és számos mozgásformával várja a Debreceni Egyetem a FőnixFittre látogatókat 2020 februárjában. A sportparádé keretében az intézmény sporttudományi hátterét is megismerhetik az érdeklődők.

Egész napos, évkezdő szabadidős és tömegsport napot rendez 2020 februárjában a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter – melynek tagja a Debreceni Egyetem –, valamint a Debreceni Sportcentrum Kft. a Főnix Csarnokban. A már negyedik alkalommal megszervezett FőnixFittet a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete, a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ, valamint a debreceni önkormányzat is támogatja.

A Debreceni Egyetem – mint a program egyik kiemelkedő támogatója – látványos módon jelenik meg a sportnapon, hiszen a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ standdal, orvosi és tudományos hátterű programokkal várja az érdeklődőket: prevencióval, rehabilitációval, sérülésmegelőzésről szóló tájékoztatással állnak majd a látogatók rendelkezésére.

Az Unifit, a Debreceni Egyetem fitneszközpontja saját színpaddal és számos mozgásformával készül a sportparádére.  Az egyetemi hallgatók figyelmét is szeretnék felhívni az egészséges életmód és a mindennapos mozgás fontosságára.

Dékán Tamás, a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter ügyvezetője az esemény kapcsán tartott keddi tájékoztatón kiemelte a rendezvény egyre növekvő népszerűségét, hozzátéve, hogy ebben az évben is szeretnének minél több mozgásformát megismertetni a látogatókkal.

- Az a cél, hogy a sportkedvelő közönség – a számos különleges mozgásformát nyújtó foglalkozás mellett –, a mindennapokhoz is hasznos tanácsokat kapjon, éppen ezért egészséges ételeket is kínálunk majd nekik. 20-30 edzőterem jelenik majd meg az eseményen, összesen 40 standdal lehet találkozni. Remélhetőleg, ha valaki beleszeret valamelyik mozgásformába, akkor egész évben hódolni fog neki – fogalmazott az ügyvezető.

Széles Diána alpolgármester köszöntjében hangsúlyozta, hogy az élsport mellett a szabadidősport is nagy szerepet kell kapjon a városban. Megjegyezte: tavaly ezerötszáz ember vett részt a Főnixfitten, ami jól mutatja a rendezvény népszerűségét.

- Nem csak Budapesten sportolnak az emberek, hanem Debrecenben is, ezt bizonyítja a FőnixFitt. Nagyon fontos az esemény, mert a résztvevők ismerősökkel mozoghatnak együtt, emellett rendkívül erős közösségkovácsoló ereje is van a programnak – mondta az alpolgármester.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy az eseménnyel nyitni akarnak a szélesebb közönség felé, és megmutatni, hogy a DSC nem csak a saját sportolóik, szakosztályaik felkészítésével, versenyeztetésével foglalkozik.

Az idei rendezvény kiemelt vendége Bánkúti Gabriella mesteredző, életmódszakértő, fitneszvilágbajnok lesz, akit a Facebookon választott ki a közönség. A tapasztalt tréner egyedi edzésprogramot is kínál majd a sportnapon.

A látogatók egyebek között kipróbálhatják az erőnléti jógát, az art bodyt, a pilatest, és egyensúlyalapú edzéseken vehetnek részt, emellett szépségszalon és relaxzone is várja majd őket.

A FőnixFittet ezúttal február 15-én rendezik meg, mivel januárban gyorskorcsolya világbajnokságnak ad otthont a Főnix Csarnok.

Sajtóiroda - BZ