Nagy csaták a címvédők ellen

2019. december 09. - 11:26 Férfi kosárlabdacsapatunk hatalmasat küzdött a tavalyi bajnokság győztese ellen, ám a rossz kezdés megbosszulta magát. Szintén kiélezett mérkőzést vívtak a DEAC hokisai a címvédő FTC ellen. Sikerrel zárta a szezont kézilabdacsapatunk, és nyertek a női röpisek is.

Kosárlabda – sokba került a rossz kezdés
A második félidőben nagyot küzdött, de nem tudta eltüntetni első húsz perc során összeszedett tetemes hátrányát a DEAC férfi kosárlabdacsapata a bajnoki címvédő Falco-Vulcano Energia KC ellen. Kovács Adrián csapata 88-73-ra kapott ki és tíz mérkőzés után öt győzelemmel és öt vereséggel, a tabella nyolcadik helyén áll.

- Nem szabad így kezdenünk egy mérkőzést, ez nemcsak a Falco ellen, hanem senki ellen sem fér bele. A csapat nagyot küzdött, a fordulás után sikerült extra energiákat felvinnünk a pályára, és közelebb kerülnünk. A felzárkózás sok energiát kivett belőlünk, és a kulcsjátékosaink elfáradtak a végére, így megérdemelten nyertek a vendégek – mondta a mérkőzés követően Kovács Adrián.

Jégkorong – küzdelmes, szoros mérkőzés a címvédő ellen
A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzését játszotta vasárnap este a DEAC jégkorongcsapata, az ellenfél a címvédő FTC-Telekom volt. A zöld-fehérek sikeres szériából érkeztek Debrecenbe, legutóbb pénteken 4-1-re győzték le a ranglistát toronymagasan vezető Csíkszeredát. A mieink háza táján még mindig nem enyhült a sérülések okozta hiány; Vokla, Sági és Rutherford is csak civilben szurkolhatott a csapattársakért.  Ettől függetlenül végig partiban voltunk a fővárosiakkal, négy perccel a vége előtt millimétereken múlott a vezetés megszerzése, a kapufáról pattant ki a korong, majd egy kontra végén a vendégek megszerezték a győztes találatot.

- Sikerült egy nagyon jó mérkőzést játszani, fej-fej mellett haladt a két brigád, attól függetlenül, hogy még mindig megvannak a hiányzónk, akik sokat tudnának segíteni a csapaton. Ettől még szoros és jó meccset játszottunk az ex-bajnokkal, amiért nagyon büszke vagyok a srácokra. Ami a végén történt, az megtörtént, egy szerencsés lövés utat talált a hálóba – értékelt a lefújást követően David Musial vezetőedző.

Floorball – jó szereplés az erdélyi túrán
Hétvégén szabadnapos volt floorballcsapatunk a Salming OB I küzdelmeiben, ám így sem maradt mérkőzés nélkül, ugyanis fiatal játékosokkal kiegészülve nekivágott a 10. Rákóczi Kupának Székelyudvarhelyen, ahol végül a második helyen zárt.

Futsal – a Nyírgyulaj következik
A Debreceni Egyetem férfi futsalosai hétfőn a harmadik helyen álló Nyírgyulaj otthonában vendégeskednek 18 órától. Ellenfelünk szeptemberben már legyőzte a DEAC-ot 2-0-ra a DESOK-ban, de Rácz Zsolték szeretnének visszavágni.

Röplabda – sima győzelem
A Debreceni Egyetem női röplabdázói a sereghajtó VRCK csapatát fogadták vasárnap délután. Kuszkó Zsolt együttese hozta a kötelezőt, és 3:0-s győzelmet aratott. Az első szettet 25:11-re nyertük meg, ezt követően az ellenfelünk csak négy pontot tudott elérni a második játszmában. A harmadik felvonást 25:8-ra húztuk be. A DEAC jelenleg a hatodik helyen áll a táblázaton.

- Összességében elégedett vagyok, több biztató megoldást láttam a mérkőzésen. Az első szettben akadtak gondjaink a koncentrációval, de a folytatásban ezen tudtunk javítani. Szerencsére azoknak a játékosoknak is lehetőséget tudtam biztosítani, akik eddig ritkábban léptek pályára - értékelt Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Kézilabda – győzelemmel zártak
Az őszi szezon utolsó fordulóját játszotta Gyöngyösön a DEAC NB II-es férfi kézilabdacsapata. Az első harminc per során már meggyőző különbség mutatkozott a két csapat teljesítményében, amely a védekezésben és a támadásban egyaránt érvényesült. A szünet után is menetelt Bíró Imre legénysége, és végül 38-24-es vendégsiker született. Csapatunk négypontos előnnyel az élen várja a tavaszi folytatást az NB II Észak-kelet csoportjában.

- A játék és az ellenfél iránt kellő tiszteletet tanúsítottak a játékosaink, egységesen, masszívan védekeztek, kapusaink jó védéseket mutattak be és a támadások során láthattunk kiemelkedő egyéni és csapatszintű megoldásokat. A sportszerű keretek között lezajlott találkozón nem volt kérdéses a győzelem – nyilatkozta Bíró Imre.

További részletek az egyetemi sportklub hivatalos honlapján: www.deac.hu

DEAC/NyD