Mikulás-nap az egyetemen

2019. december 09. - 15:36 Idén sem felejtkezett el a Debreceni Egyetemről és az itt dolgozók gyermekeiről a Mikulás, aki december 6-án a Főépület Aulájában látogatta meg a legfiatalabb egyetemi polgárokat.

A Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ a Lelkierő Egyesülettel már hatodik alkalommal tartotta közösen az egyetemei dolgozók gyermekeinek szóló téli ünnepséget.

Az Aulában a várakozást közös éneklés tette könnyebbé, ebben a Bölcsészettudományi és a Műszaki Kar hallgatói voltak a várakozók segítségére. Annyian jelentkeztek az eseményre, hogy a Mikulás csak két turnusban tudta átadni a gyermekeknek a jól megérdemelt ajándékokat. Érkezése előtt azonban Pintér Ákos, az egyetem általános rektorhelyettese köszöntötte a dolgozókat és családtagjaikat.

- Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Debreceni Egyetem családbarát intézmény, mint az, hogy ilyen sokat eljöttek a mai ünnepségre, amely ezúttal nem csupán a dolgozók, hanem családtagjaik részére is jelzés arról, hogy fontosak az egyetem számára – fogalmazott a rektorhelyettes.

Az egyetemi ünnepségen több mint 700 gyermek kapott ajándékot a Mikulástól.

Sajtóiroda - BZs