Doktorandusz konferencia az EK-n

2019. december 05. - 15:33 Rekordszámú résztvevője volt a XIII. Nyíregyházi Doktorandusz Konferenciának, melyet december 5-én tartottak a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A tanácskozáson nyolc szekcióban, több mint 80 előadás hangzott el.

A Nyíregyházán működő felsőoktatási intézmények 2006 óta minden évben megrendezik a több tudományterületet érintő nemzetközi tanácskozást. A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar (DE EK), a Nyíregyházi Egyetem, és Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola közös rendezvényének háromévente ad otthon a Debreceni Egyetem nyíregyházi campusa. Idén minden korábbinál nagyobb volt az érdeklődés a tudományos fórum iránt, több mint 80 kutató mutatta be eredményeit.

- A konferencia lehetőséget biztosít a jelenlegi, a leendő és a már végzett doktorandusz hallgatóknak, illetve a doktori fokozatszerzési eljárásban lévő kollégáknak arra, hogy bemutassák és megvitassák tudományos eredményeiket – mondta a hirek.unideb.hu-nak Rusinné Fedor Anita.

A DE Egészségügyi Kar általános és tudományos dékánhelyettese szerint a találkozó kiváló alkalmat ad a kapcsolatteremtésre, kutatói együttműködések kialakítására, továbbá erősíti Debrecen és Nyíregyháza kapcsolatát, valamint a ráirányítja a figyelmet a Nyíregyházán zajló tudományos életre.

A csütörtöki konferencián a doktorandusz hallgatók mellett a már fokozattal rendelkezők és a doktori képzés előtt álló, az intézmény tehetséggondozó programjában résztvevők, szakkollégiumos, valamint mesterszakos hallgatók is bemutathatták prezentációjukat. A plenáris előadásokkal együtt 8 szekcióban több mint 80 előadás hangzott el. A több tudományterület is felölelő rendezvényre a Debreceni Egyetem számos karáról, nyolc hazai és két határon túli felsőoktatási intézményből (Partiumi Keresztény Egyetem és Nagyváradi Állami Egyetem) 130 résztvevő érkezett.

Sajtóiroda-MM