Fegyelmezett játék kell

2019. november 29. - 11:28 A nagyszerű szerdai, DAB elleni diadal után újabb rangadóra készülnek a Debreceni Egyetem jégkorongozói. Pénteken a Brasov együttesét fogadják. Érdemes lesz kilátogatni a focisták, a kézilabdázók és a női futsalosok hétvégi, hazai meccseire és egy japán karatemester edzésére is.

Jégkorong – újabb „helyosztó”
A Corona Brasov együttese érkezik a Derék utcába az Erste Liga péntek esti mérkőzésén. A harmadik DEAC és a második Corona rangadója 18:30-kor kezdődik a Jégcsarnokban. Berta Ákos csapatkapitány igazi presztízscsatára, parázs hangulatú derbire számít.

- Egyértelműen a fegyelmezettség lesz a kulcs. Minél kevesebb kiállítást szabad összeszednünk, hiszen a Corona kiváló légiósai emberelőnyben nagyon nagy arányban használják ki a lehetőségeiket. Ha minél tovább tudunk öt az ötben játszani, illetve tudunk olyan nyomást gyakorolni rájuk, hogy csak szabálytalanul tudjanak megállítani minket, akkor jó esélyünk lehet egy újabb szép győzelemre – fejtette ki Berta.

Futsal – jön a hajdúsági derbi
A DEAC női futsalosaira megyei rangadó vár, Üveges Katalin csapata a Hajdúböszörményt fogadja vasárnap 19:00 órától a DESOK-ban. A címvédő böszörményiek ugyan az utolsó helyen állnak a táblázaton, ám az utóbbi hetekben pontot raboltak az Astrától és a TFSE-től, ami intő jel lehet. Az egyetemi csapat szeptemberben 6-1-es győzelmet aratott a HTE otthonában. Tóth Renáta ezúttal nem számít ekkora különbségre.

- A böszörményiek egyre inkább kezdenek összeérni, így hajtós mérkőzésre készülök. Ellenfelünk eredményei is bizonyítják, hogy ebben a bajnokságban senki ellen nem lehet biztosra menni. A védekezésen nagy hangsúly lesz, emellett a helyzeteinkkel is jól kell sáfárkodnunk - nyilatkozta a kapus, aki korábban őrizte a hajdúböszörményi alakulat hálóját is.
További, a férfi szakosztállyal kapcsolatos nagyszerű hír, hogy a DEAC két játékosa, Szentes-Bíró Tamás és Tóth Attila is debütálhat a magyar futsalválogatottban. Turzó József szövetségi kapitány bizalmat szavazott sportolóinknak, akik így pályára léphetnek a vébé ezüstémres Oroszország elleni felkészülési meccsen december 2-án és 3-án, Veszprémben.  

Röplabda – idegenben folytatják
Férfi röplabdázóink Szolnokon folytatják bajnoki szereplésüket, az összecsapás vasárnap 19:00 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A Tisza-parti egylet nyolc meccséből kettőt nyert meg, emellett hatszor kikapott. Hubicskáék öt vereség mellett háromszor diadalmaskodtak. 

- Ahhoz, hogy elérjük a célunkat, ezt a meccset is hoznunk kellene. A szolnokiaknál visszatért egy sérült játékos, aki húzóembere a csapatnak. Nem szabad engednünk, hogy vetélytársunk belelkesedjen. Riválisunk egyik erőssége a nyitás, erre mindenképpen figyelnünk kell. Itthon szoros összecsapáson fektettük két vállra a Szolnokot. Akkor mindkét együttes elég sok hibát vétett - fogalmazott a DEAC Hubicska Patrik.
A női NB II-ben szombaton 17:00 órától Miskolc-DEAC találkozót rendeznek.

Floorball – a hetedikhez mennek
Egyetemi floorballcsapatok csapnak össze vasárnap 16:00 órától, amikor a DEAC a Dunaújvárosi Egyetem-Rudas Floorball Team vendége lesz a Salming OB I. 9. fordulójában. A cívisvárosiak hétből hét meccset nyertek idén, ezzel listavezetők az élvonalban. A házigazda újvárosiak szerényebb mérleggel, egy győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel a tabella hetedik helyén állnak.

Labdarúgás – itthon búcsúznak
Hazai pályán búcsúzik az őszi szezontól a DEAC második helyen álló labdarúgócsapata, amely a tíz pozícióval lejjebb tanyázó Tállya KSE-t fogadja vasárnap 13:00 órától az NB III. 17. fordulójában. A találkozót a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban rendezik. A tállyaiak az előző fordulóban gyakorlatilag padlóra küldték a fiatalokkal kiálló Ózdot 29-0-s sikerüknek köszönhetően. A képet árnyalja, hogy az MLSZ azóta már kizárta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárdát a bajnokságból. Spitzmüllerék a második játéknapon 2-1-re győzték le következő ellenlábasukat. Remek formában van a DEAC, ugyanis a legutóbbi három fellépésén nem veszített pontot.

Kézilabda – a negyedikkel meccselnek
A Hajdúnánással találkozik a DEAC a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportjának 10. fordulójában. A meccs szombaton 18:00 órakor kezdődik a DESOK-ban. A Debreceni Egyetem kézisei kiváló formában vannak, eddig mindössze egyetlen pontot hullajtottak, azt is még az első fordulóban. Így kijelenthető, hogy ők a találkozó esélyesei.

Shotokan karate – neves mester Debrecenben
A DEAC Shotokan karate szakosztálya péntek este ismét vendégül lát egy kiemelkedő oktatót a tokyoi Honbu Dojo-ból. Sensei Tanaka Shinji (7. Dan SKIF) 18:00 órától tart edzést a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjának (DESOK) csarnokában. A közös gyakorlást követően 19:30-tól klubvezető mestereknek instruktori edzés is lesz.

További részletek: www.deac.hu.
DEAC/PKZs.