Doktorrá fogadom!

2019. november 27. - 13:39 Hétvégén rendezi a Debreceni Egyetem hagyományos doktor- és díszdoktoravató ünnepségét, amelyen 75 jelölt veheti át a doktori fokozatot elismerő oklevelet. Az eseményen adják át az egyetem tudományos kitüntetéseit, a texasi egyetem kémikus professzorát pedig díszdoktorai sorába fogadja az intézmény.

A Főépület Aulájában november 30-án, szombaton 11 órakor kezdődő eseményen az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács javaslata alapján 75 jelölt veheti át a doktori fokozatot jelentő oklevelet a bölcsészet-, az orvos-, az agrár-, a természet- és társadalomtudományok területén. A doktorjelöltek közül 48 summa cum laude, 22 cum laude minősítéssel tett eleget a doktori (PhD) fokozat megszerzéséhez előírt követelményeknek. 5 jelölt külföldön szerzett tudományos fokozata alapján kérte egyetemünktől a doktori fokozat kiadását.

Habilitált doktori címet a bölcsészettudományok területén 7, a műszaki tudományok területén 1, az orvos- és egészségtudományok területén 5, a társadalomtudományok területén 7, a természettudományok területén 7, összesen 27 jelölt vehet át.


A Debreceni Egyetem Szenátusa a hosszú időn át végzett magas színvonalú oktató-kutatómunka elismerésekét Professor Emeritus címet adományoz Berta András, Bodolay Edit és Pethő Attila nyugalmazott egyetemi tanárok részére.

Az ünnepélyen adják át „Az év doktori értekezése" díjat, a Legjobb klinikai témájú tudományos közleményért járó elismerést, az Év női kutatója díjat, a Petőfi S. János publikációs díjat, a tehetséggondozásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó oktatónak ítélhető Pro Cura Ingenii Díjat, valamint a Dr.Tankó Béla Emlékdíjat és a Debreceni Egyetem Díszérme kitüntetést.

Az ünnepségen a Debreceni Egyetem díszdoktorai sorába avatja Allan Dean Sherry-t, a University of Texas, Dallas professzorát.

A doktor- és díszdoktoravató ünnepséget élőben, online közvetíti a https://unideb.hu/ oldalon az egyetem Multimédia és E-learning Technikai Központja.

Sajtóiroda - BZs

 

Dokumentumok: