Rangadók hétvégéje

2019. november 22. - 11:45 Újabb mozgalmas napok várnak a Debreceni Egyetem sportklubjának alakulataira. Hazai pályán küzd a pontokért a jégkorongcsapat, a férfi és a női röplabdaegyüttes és a listavezető floorballos legénység is. Mindenki másra idegenbeli rangadó vár.

Jégkorong – GYKH „újratöltve”
Egy héttel a pikáns gyergyószentmiklósi „ütközet” után most a GYHK látogat Debrecenbe. A két együttes Erste Liga mérkőzése pénteken 18:30-kor kezdődik a Debreceni Jégcsarnokban. Berta Ákos csapatkapitány szerint a DEAC kiváló szurkolótábora – ahogy fogalmazott- tüzet ad a csapatnak, így szeretnék méltón kiszolgálni a közönséget. 

- Nekünk hazai pályán a Gyergyó ellen a három pontot itthon kell tartani. Ehhez az kell szerintem, hogy átmentsük a helyzetkihasználást a múlt pénteki meccsről, hiszen nem volt kinn túl sok helyzetünk, ettől függetlenül sikerült négy gólt is lőnünk. Bízunk benne, hogy a hétközi Magyar Kupa meccsből is sikerül profitálnunk – mondta a találkozó előtt a csapatkapitány.
A meccs után sincs megállás, hétfőn 18:00 órától DAB-DEAC rangadó következik Dunaújvárosban, amelyet az M4 Sport élőben közvetít. Jövő hét szerdán aztán ugyanerre a párharcra kerül sor 18:30-tól a cívisvárosban.

Kosárlabda – tévés meccs Fehérváron
Székesfehérvárra látogat szombaton a DEAC kosárlabdacsapata az NB I/A 9. fordulójában. Közvetlen riválisával mérkőzik meg a Debreceni Egyetem jelenleg 5-3-as mérleggel álló alakulata, mivel az Alba Fehérvár mindössze egy győzelemmel gyűjtött csak kevesebbet a bajnokságban. A meccs 14:30-kor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Futsal – a Mezeinél vizitálnak
Megyei derbi vár a DEAC férfi futsalosaira. A csapat pénteken 18:30-tól a bajnoki címvédő és listavezető Mezei-Vill FC otthonában, Berettyóújfaluban lép pályára. A fiúknak egyszer már sikerült pontot csenniük a bajnokaspiránstól, a nyár végi bajnoki 3-3-as döntetlennel végződött. Tudják, hogy nem ők az esélyesek ám ennek ellenére nem feltartott kézzel futnak ki a pályára – mondta a DEAC játékosa, Kántor Tamás.

- Stabil védekezéssel és veszélyes kontratámadásokkal meglephetjük az újfaluiakat. Augusztusban hajtós találkozót játszottunk a Mezei-Villel, mindenki nagyot küzdött akkor, hasonló mentalitásra lesz szükségünk pénteken is. Az éllovas kerete nagyon erős, a magyar játékosok mellett a légiósokra is figyelnünk kell. Nem hinném, hogy különösebben fűtené őket a visszavágás vágya az augusztusi mérkőzés miatt, ám abban biztos vagyok, hogy hazai környezetben a három pont a céljuk - nyilatkozta Kántor Tamás.
Rangadót játszik az éllovas női együttes, amely szombaton 19:00 órától a második helyezett Astra vendége lesz Üllőn.

Röplabda – hazai derbik
Férfi és női röplabdacsapatunk is hazai környezetben folytatja a szereplését a pontvadászatban. Fodor Antal legénysége a Fino Kaposvárt látja vendégül szombaton 16 órától, míg Kuszkó Zsolt együttese vasárnap 18 órától a Hercules SE-t fogadja a DESOK-ban. Mindkét csapatunk diadalmaskodott az előző játéknapon, így bizakodva várhatják a következő összecsapásokat.

Floorball – a sereghajtó érkezik
Hazai pályán nyújthatja tovább győzelmi szériáját a DEAC floorballcsapata a honi élvonalban. Vargáék a Torpedo Justitia SC-t fogadják szombaton 12:30-tól a Böszörményi úti campus sportcsarnokában, Salming OB I-es meccsen. A csapat tagjai idén is csatlakoztak a karácsonyi csokigyűjtő akcióhoz, ezért arra kérnek minden kilátogatót, hogy aki teheti, vigyen magával egy tábla csokoládét a meccsre.

Labdarúgás – Putnokon a pontokért
Putnokon vendégszerepel a DEAC a labdarúgó NB III. 16. fordulójában vasárnap 13:00 órától.  Az egyetemisták riválisa legutóbbi öt meccsét megnyerte, így jó formában várhatja a találkozót, így készülnek Szabadosék is.

- Tudjuk, hogy elkapta a fonalat az ellenfelünk, ennek ellenére szeretnénk három ponttal hazatérni, bár az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A bajnokság elején még talán nem voltunk annyira egységesek, és ebből jöttek azok a hibák, amelyekből gólokat kaptunk. Katona egy erős center, akit a pontrúgásoknál is keresnek a csapattársak, rá figyelnünk kell – nyilatkozta a DEAC 22 éves hálóőre, Szabados István.
A megye I-ben a DEAC II-nek Hosszúpályiban van „jelenése” szombaton, a kezdés szintén 13:00 óra.

Kézilabda – a második ellen
Idegenben játszik rangadót a DEAC NB II-es férfi kézilabdacsapata is. Bíró Imre listavezető legénysége szombaton 18:00 órakor az ezüstérmes helyen állomásozó Füzesabony vendége lesz.

További részletek megtalálhatóak a Debreceni Egyetem Atlétikai Club hivatalos weboldalán: www.deac.hu.
DEAC/PKZs.