Tudósokat és mérnököket toboroztak

2019. november 20. - 15:47 iTT Kutathatsz! címmel Természettudományos és Mérnöki Fesztiválon várták a felvételire készülő középiskolásokat a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán. Több száz diák ismerkedett meg a kar képzési kínálatával, kutatásaival és az előttük álló karrierlehetőségekkel.

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből és Hajdú-Bihar településeiről is érkeztek továbbtanulás előtt álló középiskolások a Természettudományi és Technológiai Kar pályaválasztást segítő rendezvényére. Az iTT Kutathatsz! Természettudományos és Mérnöki Fesztivált hatodik alkalommal rendezte meg a TTK, hogy a felvételiző diákok teljes képet kapjanak a kar oktatási és kutatási kínálatáról.

- A Természettudományi és Technológia Kar egyike a Debreceni Egyetem három legnagyobb és legrégebbi karának. Büszkék vagyunk rá, hogy a TTK elkötelezett a minőségi szakemberképzés iránt, melyet a világszínvonalú kutatómunkára épülő oktatás tesz lehetővé – hangsúlyozta a rendezvény megnyitóján mondott köszöntőjében Kun Ferenc dékán.

A kari vezető kitért rá, hogy az iTT Kutathatsz kiváló lehetőséget jelent a diákoknak, hogy első kézből szerezzenek információt a kar oktatóitól, kutatóitól és hallgatóitól az intézményben folyó oktatásról és kutatásokról, a kar ipari partnerei pedig a karrierlehetőségekről tájékoztatják őket.

- A rendezvényen résztvevő iparvállalatok jelzik, hogy jelentős igény van a karon végzett szakemberekRE, s nemcsak a mérnökökről beszélek. Számos nagy hozzáadott értékű terméket előállító, szolgáltatást biztosító cég érdeklődik a természettudományi szakos végzőseink iránt – tájékoztatott a dékán, hozzátéve, hogy a geográfus és hidrobiológus mesterszakok duális formában is indulnak.

A rendezvény keretében a TTK intézetei előadásokon ismertették  képzési kínálatukat, az elsajátítható tudásanyagot, valamint hét standnál mutatták be szórakoztató és látványos formában kutatásaikat. A kari egységek mellett három jelentős vállalati partner: a BorsodChem, az E.ON és a Mol is részt vett a Természettudományos és Mérnöki Fesztiválon.

Sajtóiroda - TPL